متن كامل خبر
میان وعده های غذایی نامناسب دانش آموزان !

تاريخ خبر : 4/5/1385امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 626

بر اساس اظهار نظرهای کارشناسان فقط 20 تا 30 درصد افراد کشور از لحاظ ظاهری و سلولی بدون مشکل هستند و ریشه این کمبودها از تغذیه نادرست دوران نوزادی ، پیش دبستانی و دوره تحصیل دانش آموزان و مصرف غذاهای وارداتی ناشی می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، موضوع میان وعده های غذایی دانش آموزان از گذشته های دور توجه بسیاری از مسئولان و کارشناسان تغذیه را به خود جلب کرده و ساماندهی بوفه مدارس نیز شاخه ای از توجه به میان وعده های غذایی در کشور محسوب می شود.به اعتقاد گروهی از معلمان ، تعداد زیادی از دانش آموزان از همان ساعت های ابتدایی ، روز خود را با خمیازه های کش دار آغاز می کنند و تا لحظات پایانی کلاس درس نیز نه تنها متوجه موضوع مورد بحث نمی شوند ، بلکه تنها انتظار شنیدن زنگ  خداحافظی را دارند اما با جستجویی دقیق و عمیق می توان این کسالت ها و بی قراری را ریشه یابی نمود.سوء تغذیه ، تغذیه نادرست و مصرف نکردن صبحانه و میان وعده های غذایی مناسب یکی از عوامل مهم این سردرگمی های یادگیری به شمار می رود.تعداد بی شماری از کودکان ، نوجوانان و حتی جوانان صبحانه نخورده راهی مدارس می شوند و از همین جهت مغزشان جهت تامین گلوکز بدن موجب افت شدید قند خون و در نتیجه عدم تمرکز لازم خواهد شد و تازه این شرایط شامل افرادی است که شب گذشته به موقع خوابیده و صبح زود از خواب برخاسته اند و از همین رو حساب افرادی که دیر خوابیده و زود بیدار شده اند جدا می شود. 

مسئولان و کارشناسان تغذیه در جبران این کمبودها چه تاثیری دارند...

رئیس انجمن تغذیه ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، درباره لزوم توجه مسئولان و کارشناسان به میان وعده های غذایی در مدارس ، گفت: با به کارگیری یک کارشناس تغذیه در کنار کارشناسان بهداشت مدارس در جهت فرهنگ سازی صحیح در خصوص تغذیه متعادل از جمله رعایت وعده های 3 گانه مصرف صبحانه مناسب می توان در برابر هجوم بیماری های قرن نظیر چاقی ، افزایش فشار خون ، بیماری های عروقی ، افسردگی های ناشی از مصرف مواد غذایی و... مقاومت و سالانه هزاران میلیارد تومان صرفه جویی کرد.

دکتر سید ضیاء الدین مظهری ، به همکاری دیرینه این انجمن و دفتر سلامت و تندرستی و توجه وزیر فعلی آموزش و پرورش به این امر مهم  اشاره کرد و افزود: افزایش توانایی جهت ادامه یادگیری و مقاومت در برابر بیماری ها و همچنین اخلاق و کردار معقول و توانایی برای انجام کارهای مثبت  در گرو مصرف میان وعده مناسب غذایی ، ایجاد تعادل و مصرف غذاهای متنوع در خانه و طی  وعده های سه گانه غذایی  است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر مصرف میان وعده هایی که علاوه بر نوازش ذائقه عامل انبساط خاطر نیز خواهد شد ، از مصرف آن دسته از مواد غذایی که بر اثر تبلیغات فرهنگ غربی وارد برنامه غذایی دانش آموزان شده است انتقاد و اضافه کرد: میان وعده های غذایی باید شامل تراکم مواد مغذی نسبت به انرژی دریافتی باشد.

این متخصص تغذیه ، حذف مواد خوراکی غیر مفید نظیر نوشابه ، یخمک و کیک های غیر مفید و... از سبد غذایی بوفه های مدارس و افزوده شدن شیر ، خرما ، موز و تخم مرغ را ضروری و مثبت ارزیابی کرد.مظهری تاکید کرد: حدود 80 درصد افراد جامعه دچار سوء تغذیه هستند که این سوء تغذیه ها تنها به فقر اقتصادی بر نمی گردد ، چرا که توجه نکردن تعدادی از والدین به صبحانه فرزندان دانش آموز و پر کردن جیب آنان با پولی جهت خرید میان وعده غذایی منجر به خریدهای اشتباهی و در نتیجه موجب عدم تامین مواد مغذی لازم برای بدن می شود.

رئیس انجمن تغذیه ایران گفت: عدم توجه به ریزمغذی ها باعث ایجاد گرسنگی های سلولی و سوء تغذیه خواهد شد و این در حالی است که استفاده به جا از 4 گروه اصلی غذایی مانند گروه  لبنیات ، نان ، غلات ، سبزیجات و میوه جات در حد متعادل گوشت ها و... از این امر جلوگیری خواهد کرد.

وی اضافه کرد: مصرف صبحانه کامل در کنار اعضای خانواده می تواند به برطرف کردن نیازهای روزانه نظیر کلسیم ، آهن ، روی ، ویتامین های محلول در آب و چربی و... افراد ، کمک به سزایی نماید. یه گزارش خبرنگار مهر ، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموز ش و پرورش نیز در همین راستا چندی پیش گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران ، وزارتخانه های آموزش و پرورش ، بهداشت و درمان و رفاه و تامین اجتماعی ، به همراه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف هستند دستورالعمل تامین میان وعده های غذایی ، سبد غذایی بوفه های مدارس ، تغذیه رایگان برنامه غذایی در مدارس شبانه روزی را جهت تسهیل در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه کنند.

دکتر حسن ضیاء الدینی با تاکید بر فراهم شدن مقدمات این آئین نامه اجرایی از انجام و تدوین آن خبر داد و افزود: اما در این زمینه نیازمند قانونی از سوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هستیم که تبلیغات جذاب اما مضر مواد خوراکی غبر مفید نظیر چیپس ، پفک و... را ممنوع سازد.

در هر حال ، والدین دانش آموزان نیز نگران میان وعده های غذایی فرزندان خود هستند و از همین جهت امید می رود مسئولان در سال تحصیلی جدید به این امر مهم توجه ویژه ای نشان دهند و وجود شیر ، تخم مرغ و میوه ها ، نقش پر رنگ تری در میان وعده های غذایی دانش آموزان ایفا کند.

 


     منبع خبر : موسسه فرهنگی هنری تدبیر

بازگشت