حتماً ديديد در اين روزهاي گرم تابستان شكلات در كيفتان اگر باشد چقدر زود ذوب ميشود. دراين آزمايش همين مسأله را دوباره تكرار ميكنيم و نتايج را با حالتي كه روزانه تجربه ميكنيد مقايسه كنيد. در چه دمايي شكلات از جامد به مايع تبديل ميشود؟ آيا تفاوتي بين شكلات تلخ و شيري (سفيد) وجود دارد؟ از اين آزمايش جالب و خوشمزه لذت ببريد.
1. تكههاي كوچك شكلات (شكلاتهاي تختهاي كه قطعات آن را مثل شكل مي توان راحت جدا كرد بسيار مناسب هستند). 2. چند برگه كاغذ 3. مداد و كاغذ براي نوشتن نتايج
1. يك تكه شكلات را برداريد روي كاغذ بگذاريد و بيرون از اتاق در محيط بيرون در سايه بگذاريد. 2. زمان ميعان را بنويسيد. يا اگر هوا به قدر گرم نيست كه در مدت زمان نسبتاً كمي ذوب شود، ببنيد در 10 دقيقه مثلاً چقدرنرم ميشود. 3. همين فرايند را با تكهي ديگري در بيرون اتاق زير نور خورشيد انجام دهيد. زمان را ثبت كنيد. 4. جاهاي مختلفي را پيدا كنيد و همين روند را تكرار كنيد. همينطور در كيف مدرسه، آب داغ، و حتي دهان خودتان! 5. نتايج را مقايسه كنيددر چه شرايطي شكلات ذوب شد؟ دما را بايد ثبت كنيد (با دماسنج).
در يك دماي معين تكههاي شكلات تغييرات فيزيكي ميكنند (جامد به مايع يا بينابين اينها). در يك روز داغ نور خورشيد هميشه آنقدر گرم هست كه شكلات را ذوب كند. و البته متأسفانه احتمالا شما تجربه كردهايد. ميتوانيد اين فرايند را ببرعكس هم انجام دهيد يعني شكلات مايع را تبديل به جامد كنيد. طبيعتاً بايد از فريزر استفاده كنيد. وقتي شكلات را در دهانتان ميگذاريد سريع آب ميشود. آيا دربارهي دماي بدنتان نظري ميتوانيد بدهيد؟ شكلاتهاي تلخ و سفيد را باهم مقايسه كنيد. حالا اگر شكلات در داخل فويل در نور آفتاب باشد چه اتفاقي ميافتد؟
|