ناسا مقصد بعدی «افق های نو» را تعیین کرد.
این فضاپیما پس از ملاقات با پلوتو، به سمت دومین جرم کمربند کوییپر هدایت خواهد شد. مأمویت افقهای نوی ناسا قرار است در روز عید سال نو 2019 به یک دنیای یخی به نام 2014 MU69 برسد . پس از پلوتو، این دومین جرمی است که فضاپیمای افق های نو به سمت آن می رود. ناسا این انتخاب را در روز 28 آگوست (6 شهریور) اعلام کرد. در واقع ملاحظات عملی در این تصمیم دخیل بوده اند، افق های نو برای رسیدن به 2014 MU69 سوخت کمتری را مصرف می کند.
|
کنترل کنندههای مأموریت، موتورهای فضاپیما را در اواخر اکتبر طی یک سری احتراق روشن میکنند تا فضاپیما را در مسیر 2014 MU69 قرار دهند. این تغییر مسیر 12 کیلوگرم از 35 کیلوگرم سوخت باقیمانده ی فضاپیما را مصرف میکند. وقتی افقهای نو به 2014 MU69 رسید، از فاصلهی 12000 کیلومتری نزدیک تر نمی شود. او در مواجههی تاریخیاش با پلوتو در 14 جولای نیز همین فاصله را حفظ کرد. جان اسپنسر، دانشمند علوم سیارهای در مؤسسهی تحقیقات جنوب غربی در بولدر کلرادو و یکی از اعضای تیم افق های نو میگوید: «ما دوست داریم به 2014 MU69 نزدیکتر شویم، اما نمی دانیم این کار امکان پذیر است یا نه. ارتفاع پرواز فضاپیما به این بستگی دارد که کنترل گر های مأموریت با چه سرعتی می توانند دوربین ها را حرکت دهند و از لکه دار شدن تصاویر جلوگیری کنند.»
زمانی که ناسا در جستجوی یک هدف مناسب برای مأموریت افقهای نو بود اين جرم با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل کشف شد. 2014 MU69 متعلق به گروه «سرد کلاسیک» از کمربند کوییپر است و در ورای مدار پلوتو، در یک دنیای یخی به دور خورشید میگردد. اجرام سرد کلاسیک کمربنر کوییپر در واقع باقیمانده ی جمعیت اولیهی روزهای نخستین منظومهی شمسی هستند. مدار آنها بر خلاف پلوتو که کشیدگی زیادی دارد، عاری از آشفتگیهای ناشی از برخورد اجرام بزرگ است. در حال حاضر ما اطلاعات زیادی درباره ی 2014 MU69 نداریم. فقط می دانیم که 45 کیلومتر طول دارد.
جان اسپنسر میگوید: «افق های نو قبل و بعد از رسیدن به 2014 MU69 تصاویری از سایر اجرام کمربند کوییپر تهیه می کند. این تصاویر برای مشاهدهی جزئیات به حد کافی دقیق نیستند، اما دانشمندان با استفاده از این تصاویر در میابند که آیا در کمربند کوییپر اجرام دوتایی وجود دارند یا خیر (اجرام دو تایی : دو جرم که به دور مرکز جرم مشترکشان میگردند، مانند پلوتو و قمر بزرگش شارون). آن ها همچنین می توانند یک سرشماری از فاکتور روشنايي اجرام کمربند کوییپر را آغاز کنند.»
نزدیکترین جرم بعدی کمربند کوییپر به فضاپیمای افقهای نو، حدوداً 15 میلیون کیلومتر یا یک دهم فاصله ی زمین تا خورشید، دورتر قرار دارد. اما طبق گفتهی جان اسپنسر، با تلسکوپ کوچک این فضاپیما از چنین فاصله ای می توانیم تصاویری با کیفیتتر از انچه تلسکوپ فضایی هابل تهیه میکند به دست آوریم.
منبع:
Nature-NASA picks next New Horizons destination
منابع مفيد:
اولین دیدار با پلوتو
Pluto-WIKIPEDIA
New Horizons-NASA
زنگ تفريح فيزيک
پلوتو- دانشنامه رشد