متن كامل خبر
مجلات رشد همراه با کتاب‌های درسی در سیستم آموزشی

تاريخ خبر : 13/4/1386امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 803

مجلات رشد و CD های آموزشی، رسانه‌هایی هستند که رسالت کتاب‌های درسی را با قابلیت و ظرفیت‌ خاص خود درفرآیند یاددهی و یادگیری برعهده می‌گیرند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی مهندس مهدی نوید معاون وزیر و رئیس سازمان در جمع نمایندگان نشریات رشد مناطق شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران گفت: یکی از کارکردهای مهم و جدی مجلات رشد و CD های آموزشی، بالا بردن قدرت تصمیم‌گیری در دانش‌آموزان می‌باشد.

براساس این گزارش نوید گفت: به علت تنوع معلومات، اطلاعات و داده‌های موجود در سیستم و ارتباط مستقیم دانش‌آموزان با این گونه اطلاعات باید به جای ایجاد محدودیت، مصونیت درونی و قدرت انتخاب گری را در دانش‌آموزان تقویت کرد.

مهندس نوید در ادامه با اشاره به محدودیت‌هایی که در کتاب‌های درسی برای انتقال مفاهیم وجود دارد گفت: مجلات رشد همان کتاب‌های درسی با قابلیت‌ها و ضرورت‌های خاص خود می‌باشند و این مجلات و CD های آموزشی پاسخگوی تفاوت‌های فردی، نیازهای متنوع دانش‌آموزان می‌باشد.

براین اساس معاون وزیر در ادامه خاطرنشان کرد: مجلات رشد به علت انعطاف‌پذیری، قابلیت بالای به روزآوری و گستردگی حوزه‌ی فعالیت می‌تواند پاسخگوی گمشده‌هایی باشد که در کتاب‌های درسی به علت قیدها و محدودیت‌ها جوابی به آن‌ها داده نشده است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خطاب به روسا و معاونان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران و شهرستان های استان تهران گفت: تحول‌آفرینی یکی از ضرورت‌های آموزش و پرورش امروز می‌باشد و یکی از پیش فرض‌های تحول در آموزش و پرورش، درک کاستی‌های سیستم موجود می‌باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قطعاً آینده استمرار بی چون و چرای گذشته نیست گفت: باید برای تحول‌آفرینی به گذشته نگاه عبرت‌آمیز داشت و مطلوب را در آینده جستجو کرد.

مهندس نوید قانونمند و هدفمند نمودن تغییرات را اصل مهمی دانست و گفت: برای ایجاد تغییر و تحول در سیستم آموزش و پرورش باید هدف کاملاً تببین و مبتنی بر باورهای دینی و آموزه‌های وحی، جستجو، تغییرات و تحولات لازم ایجاد گردد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در ادامه با اشاره به اینکه نباید تحولات را در یک سطح خاص منحصر کرد گفت: سیستم آموزش و پرورش هم در سطح خرد و لایه زیرین و هم در سطح کلان سیستم نیازمند تغییر و تحول است.

وی در ادامه تاکید کرد: هم صلاحیت‌های حرفه‌ای، شیوه‌های ارزشیابی، روش‌های تدریس معلم و هم مبانی نظری آموزش و پرورش، زیرساخت‌های حاکم بر آموزش و پرورش امروز نیازمند تغییر و تحول است.

مهدی نوید نقش سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را در ایجاد تحول در آموزش و پرورش مهم قلمداد کرد و گفت: در راستای ایجاد تحول در آموزش و پرورش، این سازمان چندین پروژه از جمله تدوین فلسفه آموزش و پرورش، تدوین سند ملی آموزش و پرورش مبتنی بر سند 20 ساله‌ی کشور، تدوین برنامه‌ی درس ملی و .... را به طور کاملاً جدی پی‌گیری می‌کند.

مهندس نوید رویکرد سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی را مبتنی بر اصول فرهنگی و تربیتی عنوان کرد و افزود: در همین راستا ما رویکرد برنامه محوری به جای کتاب محوری را در آموزش و پرورش دنبال می‌کنیم.

وی در خاتمه هدف از برگزاری این نشست را تحول آفرینی، خروج از کتاب محوری، رفتن به سوی برنامه‌محوری و ورود مجلات رشد و سایر خواندنی‌ها در فرایند یاددهی و یادگیی و بالا بردن قدرت خوب خواندن و تشویق و ترغیب دانش‌آموزان به مطالعه دانست.


     منبع خبر : روابط عمومي سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش

بازگشت