مهمانان برجسته، سرپرستان، شركتكنندگان، خانمها و آقايان!
بسيار خوشحال هستم که دوباره شما را ملاقات ميکنم. به شما دوستان قديمي و جديد به گرمي خوشامد ميگويم. «المپياد جهاني کامپيوتر» (IOI) شبيه يک نمايشگاه ميماند که ميتوانيم تجربهها، پيشرفتها و داستانهايمان را به اشتراک بگذاريم. حال ميخواهم داستاني را برايتان بگويم. در «اسفند 1386» (مارچ 2007 ميلادي) جلسهي كميتهي جهاني در دفتر «استفان مسيچ» (Stjepan Mesic)، رئيسجمهور كرواسي برگزار شد. من به شما نميگويم که او چقدر خوشحال بود بابت المپياد کامپيوتري که قرار بود در کرواسي برگزار شود و نه مي گويم که او در مورد اهميت فناوري اطلاعات (IT) براي نسل جوان چه گفت. در عوض به شما ميخواهم بگويم که از پيشدانشگاهي در «زاگرب» (Zagreb) به نام «پيشدانشگاهي پنجم» ديدن کردم كه هرگز پيشدانشگاهي به اين شکل نديدهام.
نميتوانيد تصور کنيد كه در اين مدرسه فقط 400 صندلي براي 800 دانشآموز، 20 ميز براي بيش از60 معلم وجود دارد. بديهي است که آنها اتاق کافي براي مطالعه و درس دادن ندارند. معلمها و دانشآموزان فقط نيمي از روز را در مدرسه و نيمي ديگر را در خانه هستند. مسألهاي که اصلاً به آن فکر نکرده بودم اين بود كه همهي دانشاموزان اين مدرسه در المپيادهاي مختلف از جمله المپياد کامپيوتر شركت كردهاند. اين مدرسه ميزبان المپياد كامپيوتر 1386 (2007 ميلادي) است و موفقترين پيشدانشگاهي در رقابتهاي كامپيوتر سال 1385 (2006 ميلادي) در کرواسي بود. مدير پيشدانشگاهي گفت که100 درصد دانشاموزان ميتواند وارد دانشگاه شوند. اين يکي از بهترين پيشدانشگاهي در جهان است. من از صدها مدارس بازديد کردم ولي هيچ يک به اين شکل نبوده است. بسيار متعجب شدم و چيزهاي زيادي ياد گرفتم. من اين داستان را بارها در چين گفتهام. اگر شما وقت داشتيد من به شما پيشنهاد ميکنم يک بازديد از اين مدرسه بعد از «المپياد جهاني كامپيوتر» (IOI) داشته باشيد. بسياري از دانشاموزان اين مدرسه، راهنماي ما در اين المپياد هستند. به اين کشور کوچک اما زيبا آمدهايم. کرواسي يک ساحل بزرگ و فريبنده و يک تاريخ و فرهنگ باارزش دارد. اگر در خيابانهاي « زاگرب» (zagreb) راه برويد، بسياري از موزهها و نمايشگاهها را ميتوانيد پيدا کنيد. شما ممکن است ندانيد که سربازان کرواسي تقريباً 400 سال پيش كراوات را اختراع کردهاند. امروزه، مردم کرواسي معجزهي عجيبي به وجود آوردند و آن اين است كه ميكوشند تا «المپياد جهاني کامپيوتر» (IOI) 1386 (2007 ميلادي) بهترين باشد.
حقيقتاً « المپياد جهاني کامپيتر» (IOI) يک نمايشگاه نيست بلکه يک مسابقهي علمي بزرگ است که توسط بسياري از مردم بر اساس قوانيني محکم سازمان دهي شده است. همانطوري كه مي بينيد که ما ساختار کميتهي جهاني را اصلاح كرديم. مجمع عمومي بسيار قويتر از گذشته شده است. خواهيد ديد كه ميخواهيم ساختارهاي كميتهي علمي المپياد جهاني كامپيوتر (IOI) را دوباره از نو بسازيم كه براي اين كار بايد بازدهي بالاتر و موفقيتهاي بيشتري داشته باشيم.
چون «المپياد جهاني كامپيوتر» (IOI) يک فعاليت در گسترهي جهاني و يك سازمان شناخته شده توسط جوامع بينالمللي است، اين واقعاً مهم است براي اين سازمان تا از افرادي قدرداني كند که مشاركتهاي فوق العادهاي با اين نهاد جهاني داشتهاند. تاكنون جوايز ويژهاي را به بعضي از افراد اهدا كردهاين اما اين کافي نيست. شرکت کنندگان در اين رويداد جهاني شديداً تقاضا ميكنند تا از آنها توسط اين نهاد قدرداني شود. بنابراين بايد برنامهريزيهاي بيشتري داشته باشيم.
به بيان ديگر، از اين راه نه تنها کيفيت رقابتها بيشتر خواهد شد بلكه حتي بسيار اهميت دارد که مجبوريم سطح كيفي المپيادهاي ملي هر يك از کشورهاي شرکتكننده را بالاتر ببريم. رقابت هاي «المپياد جهاني كامپيوترِ» (IOI) ساليانه، ايستگاه پاياني نيست. به واسطهي اين رقابت، اين توانايي را داريم تا تحصيلات دبيرستانهايمان و همچنين دانشگاهها را -که جوانان در آينده وارد آن خواهند شد- در همه جاي جهان تقويت کنيم.
در سال 1388 (2009 ميلادي) «المپياد جهاني کامپيوتر» (IOI) 20 ساله خواهد شد. بياييد تهيهي جشن آن سال را شروع كنيم. بنابراين نبايد تنها تاريخساز باشيم بلكه بايد خاطرهي آن را در اذهان ماندگار كنيم.
در آخر دوست دارم از «ايوو سپاروويچ» (Ivo Separovic) و همکارانش تشكر کنم. ايشان کسي است که باعث شد تا اين رويداد منظم برگزار شود. آرزو دارم اقامت خوب يک هفتهاي را در اينجا داشته باشيد. |