متن كامل خبر
ابداع روشی جدید برای ساخت نانوسیم‌های فلزی

تاريخ خبر : 11/6/1387امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 321

  با قرار دادن تعداد زیادی از این نشردهنده‌ها درون ناحیه‌ی الگودهی‌شده، می‌توان نمایشگرهای نشر میدانی بادوامی ساخت

ابداع روشی جدید برای ساخت‌‌
نانوسیم‌های فلزی  

 

با قرار دادن تعداد زیادی از این نشردهنده‌ها درون ناحیه‌ی الگودهی‌شده، می‌توان نمایشگرهای نشر میدانی بادوامی ساخت

تصادفی بودن ذاتی سنتز نانوسیم‌های فلزی، باعث شده که تاکنون استفاده از آن‌ها در دستگاه‌های الکترونیکی و اپتوالکترونیکی با چگالی بالا امکان‌پذیر نباشد؛ اما اخیراً محققانی در آمریکا به روش جدیدی در این خصوص دست یافته‌اند که در آن نانوسیم‌های مسی بدون نیاز به کاتالیست و در دمای پایین تولید شده و می‌توان از آن‌ها در نمایشگرها استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، این دانشمندان با استفاده از روش «رسوب‌دهی بخار شیمیایی» (cvd) به همراه پیش‌سازCu (اتیل-3- اکسوبوتانات) [تری‌اتیل‌فسفات]2، موفق شدند نانوسیم‌هایی مسی را ـ که طول و قطر آن‌ها برحسب ماد‌ی پایه، دما، زمان رسوب‌دهی و شدت افزودن پیش‌ساز قابل تنظیم بود ـ روی سطوح مختلف رشد دهند.

در تحلیل‌های ساختاری این محققان مشخص شد که این نانوسیم‌ها قابلیت خوبی برای نشر الکترون دارند. به این منظور آن‌ها آرایه‌ای از این نانوسیم‌های مسی را روی ماده‌ی پایه‌ی الگودهی‌شده‌ای از جنس سیلسیوم(Si) رشد دادند و موفق شدند با الکترون‌های ساطع‌شده از این نانوسیم‌ها دو حرف UI را روی آند شیشه‌ای ـ که با روکشی از فسفر پوشانده شده بود ـ فعال کنند.

به عقیده‌ی این محققان با قرار دادن تعداد زیادی از این نشردهنده‌ها درون ناحیه‌ی الگودهی‌شده، می‌توان نمایشگرهای نشر میدانی بادوامی ساخت، ضمن آن‌که این روش بدون کاتالیست با فرایندهای سیلیکونی هم سازگاری دارد. هم‌چنین با توجه به دمای پایین این فرایند امکان استفاده از نانوسیم‌های فلزی در نمایشگرهای الکترونیکی پلاستیکی فراهم می‌شود.

 

 

 

 

 

 


     منبع خبر : ايسنا

بازگشت