سطح نامناسب «متیلاسیون» میتواند منجر به بروز بیماریهای گوناگون شود. سطح کم آن ممکن است سبب فعالسازی نابه هنگام یک ژن و سطح بالای آن به شدت به کار برخی ژنها لطمه میزند
براساس یافتههای دانشمندان، ژنومهای فردی انسان در طول زندگی شخص تحت تأثیر عوامل تغذیهای و محیطی تغییر میکند که این مسأله میتواند توضیحی برای شیوع بروز بیماریهایی چون سرطان با بالا رفتن سن باشد. به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه «جان هاپکینز» امریکا دریافتند که نشانههای «اپی ژنتیک» در زنجیرهی ژنتیکی DNA یک شخص تعیین میکند که محدودهی زندگی و گسترهی چنین تغییراتی در میان اعضای خانواده مشابه است. «اندرو فینبرگ»، استاد بیولوژی مولکولی و ژنتیک این دانشگاه میگوید که آنها در حال شروع بررسی اپی ژنتیکهایی هستند که در مرکز پزشکی مدرن قرار دارند چرا که این اپی ژنتیکها بر خلاف زنجیرهی DNA که در همهی سلولها مشابه است، میتوانند بر اثر قرار گرفتن در معرض عوامل غذایی و محیطی تغییر کنند. وی در ادامه میگوید: اپی ژنتیک احتمالاً نقش بسیار مهمی در بیماریهایی همچون دیابت، سرطان و ... دارد. این تیم تحقیق زنجیرهی ژنتیکی DNA ششصد نفر را بررسی کردند. نمونهی DNA شرکت کنندگان در این تحقیق در سالهای 1991، 2002 و 2005 استخراج و مورد بررسی واقع شده است. پس از آن، دانشمندان تغییرات سطح متیلاسیون را که اصلاح «اپی ژنتیک اصلی»، در نمونههای 111 است، اندازه گیری کردند. در قریب به یک سوم موارد سطح متیلاسیون بر اثر گذشت زمان تغییر کرده بود. «ویل موندور گادناسون» استاد ژنتیک عروق قلبی دانشگاه «ایسلند» میگوید: سطح نامناسب «متیلاسیون» میتواند منجر به بروز بیماریهای گوناگون شود. سطح کم آن ممکن است سبب فعالسازی نابه هنگام یک ژن و سطح بالای آن به شدت به کار برخی ژنها لطمه میزند. «دانیل فایس» استادیار مرکز بهداشت «بلومبرگ» دانشگاه «جان هاپکینز» میگوید که آنها در مطالعاتاشان شاهد تغییرات کاملاً بارز و قابل تمیز بر اثر گذشت زمان بودهاند که این موضوع اصل تغییر اپی ژنتیکهای شخصی را در اثر گذشت زمان اثبات میکند. چنین تغییراتی هم چنین ممکن است وراثتی باشد که احتمالا توضیحی برای شیوع برخی بیماریهای خاص در میان بعضی خانوادهها است. |