دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
|
كاربر مهمان
|
ورود
XMod FormView
اين ماژول نياز به پيكربندي دارد
XMod
test
شاخه اول
شاخه دوم
چرا فلفل دهان را می سوزاند؟
چرا فلفل دهان را می سوزاند؟
زنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره 101
فلفل از پر مصرف ترین سبزی های جهان است و به عنوان دارو و چاشنی غذا کاربرد های فراوانی دارد. این سبزی آتشین پس از جعفری غنی ترین منبع ویتامینc به شمار می رود. فلفل 25 گونه متعدد دارد که 5 گونه آن مورد استفاده بشر است و خود به 140 نوع تقسیم می شود.
شاید بتوان حدس زد که اولین بار هندی ها این سبزی را شناختند و از آن استفاده کردند! اما دلیل سوزاننده بودن فلفل چیست؟ مولکولی به نام کاپسایسین (capsicin) عامل تندی است. این مولکول به قدری قوی است که اگر یک گرم از آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را دارد. نکته جالب این جا است که که گیرنده این مولکول در سلول های چشایی سطح زبان، با گیرنده حس گرما یکسان است، بنابراین سلولهای چشایی با گرفتن این مولکول، حس داغی را به مغز مخابره می کنند و مغز پیغام «خطر آتش گرفتن» را به دهان ارسال می کند. همین است که با خوردن فلفل احساس سوختگی می کنید ولی اثر یا تاولی از این سوختگی باقی نمی ماند.
جالب تر آن که سلول های حسی تنها در سطح زبان وجود ندارند و در سطح بدن نیز پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور دهان یا روی پلک چشم بمالید، باز همین احساس را ایجاد می کند.
1389/6/12
لينک مستقيم
سوال يا نظر شما (0)
نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
پست الکترونيکي معتبر نمي باشد
صفحه شخصي :
نظر:
تایید
انصراف
Blog List
مشاهده تمام مطالب اخیر
وبلاگ سردبیر
آموزش يك دقيقه اي زبان انگليسي
قانونهاي كوچك، گامهاي بزرگ
آخرین بار کی قلم به دست گرفته اید
ديد و بازديد با نوروز
بانك نرمافزار رشد
بچهها تعجب نكنيد!
مسابقه المپيادها
مشاوره نخبگان
مصاحبه
زنگ تفريح
المپياد فيزيك
المپياد رياضي.
المپياد شيمي
المپياد كامپيوتر
المپياد زيست
آموزش يك دقيقهاي عربي
كلاس زندگي
آموزش 3D Max
سرفصلهاي المپياد زيستشناسي
معرفي علوم و فنون جدید
رباتيك
كارآفريني
اخترفيزيك
آموزش مجازی نرمافرار
New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
چرا فلفل دهان را می سوزاند؟
چرا فلفل دهان را می سوزاند؟
زنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره 101
فلفل از پر مصرف ترین سبزی های جهان است و به عنوان دارو و چاشنی غذا کاربرد های فراوانی دارد. این سبزی آتشین پس از جعفری غنی ترین منبع ویتامینc به شمار می رود. فلفل 25 گونه متعدد دارد که 5 گونه آن مورد استفاده بشر است و خود به 140 نوع تقسیم می شود.
شاید بتوان حدس زد که اولین بار هندی ها این سبزی را شناختند و از آن استفاده کردند! اما دلیل سوزاننده بودن فلفل چیست؟ مولکولی به نام کاپسایسین (capsicin) عامل تندی است. این مولکول به قدری قوی است که اگر یک گرم از آن را در یک ظرف 10 لیتری آب حل کنید باز هم تندی خود را دارد. نکته جالب این جا است که که گیرنده این مولکول در سلول های چشایی سطح زبان، با گیرنده حس گرما یکسان است، بنابراین سلولهای چشایی با گرفتن این مولکول، حس داغی را به مغز مخابره می کنند و مغز پیغام «خطر آتش گرفتن» را به دهان ارسال می کند. همین است که با خوردن فلفل احساس سوختگی می کنید ولی اثر یا تاولی از این سوختگی باقی نمی ماند.
جالب تر آن که سلول های حسی تنها در سطح زبان وجود ندارند و در سطح بدن نیز پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور دهان یا روی پلک چشم بمالید، باز همین احساس را ایجاد می کند.
1389/6/12
لينک مستقيم
سوال يا نظر شما (0)
نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
پست الکترونيکي معتبر نمي باشد
صفحه شخصي :
نظر:
تایید
انصراف
Blog Archive
آرشیو
سال قبل
1403
سال بعد
ماه قبل
اردیبهشت
ماه بعد
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
فروردین
اردیبهشت
خرداد
تیر
مرداد
شهریور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
test
Use module action menu to edit content
Bonosoft - Link
Text/HTML
Use module action menu to edit content
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران (رشد)