متن كامل خبر
مصرف صبحانه در افزایش نمره امتحانی دانش‌آموزان موثر است

تاريخ خبر : 16/8/1384امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 1118

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که از خوردن صبحانه امتناع می‌کنند، چهار برابر بیشتر از افرادی که صبحانه می‌خورند با خطر افزایش وزن روبرو هستند.

 دانشمندان در برسی‌های خود دریافتند زنانی که به مدت دو هفته از صبحانه خوردن طفره می‌روند، در طول روز، میزان غذای زیادتری می‌خورند و این امر سبب افزایش میزان کلسترول بد یا ال دی ال آنان می‌شود و از سویی حساسیت بدن آنان را در برابر انسولین کاهش می‌دهد.

افزایش میزان «ال. دی. ال.» بدن و نیز کاهش میزان حساسیت سلول‌های بدن در برابر انسولین از عوامل خطرزا برای ابتلاء به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شوند.

این محققان دریافتند زنانی که هر روز صبحانه می‌خورند به طور متوسط در روز 100 کالری کمتر از دیگر زنان انرژی مصرف می‌کنند.

به گفته محققان، یک صبحانه کامل شامل نان تهیه شده از غلات کامل، شیر و میوه ، علاوه بر این که باعث می‌شود وزن فرد کاهش یابد ،‌ از ابتلای وی به بیماری‌های همچون دیابت جلوگیری می‌کند.

مصرف نان تهیه شده از غلات کامل یا سبوس‌دار به علت مواد فیبری بسیار مهم است و دست کم باید 6 گرم فیبر در هر وعده مصرف شود.

علاوه بر آن میزان شکر موجود در غذا در هر وعده نیز باید از 10 گرم کمتر باشد، همچنین مصرف میوه‌های مغذی که قند مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کنند مثل سیب یا موز نیز در صبحانه افراد توصیه می‌شود .

تغذیه صحیح در قدرت یادگیری افراد مؤثر است و نخوردن صبحانه می‌تواند تاثیر نامطلوبی بر یادگیری داشته باشد.

در شرایط ناشتایی کوتاه مدت طبیعی، بدن توانایی ثابت نگاه داشتن گلوکز خون را دارد و این کار را به نحوی انجام می‌دهد که عملکرد طبیعی مغز لطمه نخورد.

افزایش نسبی قند خون سبب بهبود عملکرد مغزی و بهبود فرایند یادگیری می‌شود.

نخوردن صبحانه در صورتی که تداوم یابد و به عادت تبدیل شود علاوه بر این که قدرت یادگیری فرد را کاهش می‌دهد، موجب کمبود دریافت مواد مغذی روزانه مورد نیاز بدن می‌شود که وعده‌های دیگر قادر به تامین این نیازها نیستند و در نتیجه کمبود دریافت کالری ، ویتامین‌ها و املاح به وجود می‌آید.

دکتر علیرضا محمد قاسملو از سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در تحقیق خود می‌افزاید: برای این که فرد اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد، باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف کند و حتی الامکان شب‌ها در ساعات معینی بخوابد تا صبح زود بیدار شود و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد.

متخصصان علوم تغذیه می‌گویند خوردن صبحانه در کودکان، بسیار مهمتر از بزرگسالان است.

مطالعه محققان بر روی دانش‌آموزان طبقه اجتماعی کم درآمد نشان داد، مصرف صبحانه پس از مدتی می‌تواند به افزایش نمره امتحانی این افراد کمک کند.

همچنین برگزاری برنامه صبحانه رایگان در مدارس غیبت و سستی و بیماری را در دانش‌آموزان شرکت کننده کاهش داد.

در این تحقیق برای ترویج فرهنگ خوردن صبحانه بر آموزش کافی و مناسب والدین و افزایش آگاهی آنان در باره فواید جسمی و روحی خوردن صبحانه و عوارض و عواقب منفی حذف این وعده غذای مهم از طریق رسانه‌ها، معلمان و بهداشت مدارس، جزوات آموزشی و پایگاه‌های اینترنتی تاکید و خاطرنشان شده است: ارائه راهکارهای مناسب برای ایجاد تغییرات در شیوه زندگی افراد به وسیله محققان این امر به طور جدی همکاری بین وزارت آموزش و پرورش ، صدا و سیما و سازمان‌ها و فدراسیون‌های ورزشی و نخبگان جامعه را می‌طلبد.

گنجاندن دروس مناسب در کتب درسی و ارائه جزوات آموزشی مختصر و مفید برای تشویق دانش‌آموزان به خوردن صبحانه و تبدیل این عادت به نوعی ارزش اجتماعی، ترغیب نهادهای غیر دولتی همچون انجمن اولیا و مربیان برای به عهده گرفتن بخش عمده‌ای از برنامه‌های مربوط به ترویج فرهنگ صحیح تغذیه‌یی و در راس آنها رویکرد مثبت به صرف صبحانه به عنوان مهمترین بخش تغذیه‌یی دانش‌آموزان، اجرای طرح‌های تحقیقاتی درباره نتایج کوتاه مدت و دراز مدت صرف صبحانه در دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی و ارائه نتایج این طرح‌ها در کنگره‌ها، برنامه‌های صدا و سیما و نشست‌های والدین در مدارس از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه عنوان شده که در این مرحله نقش بخش‌های پژوهشی آموزش و پرورش حائز اهمیت فراوان است.


     منبع خبر : ايسنا

بازگشت