بر پایهی گزارش پژوهشگران سوئدی، قارچهای فوزاریوم سمهایی تولید میکنند که در بین محصولات زراعی پراکنده شده و محیط زیست را آلوده میگرداند. پیامدهای اکولوژیک این آلودگیها روی محیط هنوز مشخص نیست. به گزارش ساینس دیلی (Science Daily)، در این تخقیق که به «توماس بوشلی» (Thomas Bucheli) محقق «ایستگاه تحقیقاتی اکوکشاورزی و کشاورزی زوریخ» صورت گرفته است، دانشمندان تاکنون دو تا از شایعترین «میکوتوکسینها» – « داکسینیوالئول » (Deoxynivalenol) و « زارالنون » (Zearalenone) که به گروه بزرگتر سمهای قارچی به نام «میکوتوکسین» تعلق دارند – را در غذاها و محصولات دامی مطالعه کردهاند. با این حال، این ترکیبات بهندرت در محیط زیست مطالعه شده و لذا دانشمندان از پراکنش این سمها در محیطهای دیگر اطلاعات بسیار کمی در دست دارند.
 | گندمهای آلوده به «فوزاریوم». |
در مطالعهی جدید، پژوهشگران یک مزرعهی گندم زمستانی را با قارچ «فوزاریوم» (Fusarium graminearum) آلوده کردند؛ این قارچ یکی از منابع اصلی تولید سمهای «داکسینیوالئول» (Deoxynivalenol) و «زارالنون» (Zearalenone) است. بعد از آلوده کردن مزرعه محققان میزان سمهای یاد شده را در آب زهکشی مزرعه قبل و بعد از درو اندازهگیری کردند.
در این تحقیق، روشهایی شامل «استخراج فاز جامد» (Solid-Phase Extraction) و «کروماتوگرافی مایع - طیفسنجی جرمی» (LC−MS) برای مشخص کردن میزان سمها در آبهای نمونهبرداریشده بهکار رفته است. |