زنگ تفريح شماره 136
از سال 1990 كه تلفنهاي همراه شناخته شدند با گسترش استفاده و پيشرفت روز به روز به نماد ديگري از هوشمندي تبديل شدند و جاي خود را ميان ابزار و وسايل شخصي باز كردند
طبق آمارها، تا سال ۲۰۱۱ پنج شرکت اصلی تولید تلفن همراه توانستهاند نیم میلیارد گوشی موبایل را تولید و عرضه نمایند. و تقریبا نیمیاز گوشیهای تلفن همراهی که در ایالات متحده استفاده میشوند «هوشمند» هستند، که این نسبت به سرعت در حال افزایش است.
|
|
تلفنهای همراه توانستهاند در این مدت کوتاه راه طولاني را طی کرده و با ما همراه باشند. پیشرفتهای فنی بخصوص در زمینهی تولید پردازندهها، افزایش طول عمر باتری، میزان گنجایش اطلاعات، ابعاد صفحه نمایش و اتصالات پهنایباند در اين رابطه كمك زيادي كردهاند.
مختصری ازتاریخچه گوشیهای تلفن همراه
۱۹۴۶- شرکت AT&T نخستین شبکه بیسیم را ابداع کرد
بدون وجود شبکه بیسیم هرگز نمیتوانستیم از گوشیهای موبایل استفاده کنیم. سالها پیش از ارائه نخستین نمونههای اولیهی موبایل و آزمایش شبکههای تلفن همراه در جهان توسط متخصصان شرکت ورایزون (Verizon)، شرکت ارتباطات تلفن و تلگراف ایالات متحده (یا همان AT&T) موفق شد بستر مورد نیاز برای این منظور را فراهم سازد تا اینکه در ۱۷ ژوئن ۱۹۴۶ یک راننده کامیون توانست نخستین تماس تلفنی (همراه) را با موفقیت برقرار سازد.
۱۹۹۴- شرکت IBM با ترکیب تلفن همراه و PDA موفق به ایجاد دستگاه ارتباط فردی سایمون شد
سایمون نسل اولیهی گوشیهای مدرن امروزی به حساب میآید که قادر بود در کنار برقراری تماس تلفنی نسبت به ارسال پیامهای متنی، فکس و پستالکترونیکی نیز اقدام نماید. قیمت مصرفکننده این دستگاه بین ۸۹۹ تا ۱۰۹۹ دلار بود که شامل ۲ سال ارائه خدمات همراه نیز میشد. جالب اینجا است که محدوده قیمتی این دستگاهها امروزه نیز در همین حدود باقی مانده است.
|
۱۹۹۹- با عرضه گوشی بلکبری مجهز به خدمات ایمیل بازار گوشیهای هوشمند رونق گرفت
قیمت ۳۹۹ دلاری گوشیهای بلکبری مقرون به صرفهتر از سایمون IBM بود. تنها مشکل این دستگاه آن بود که اصلاً گوشی تلفن نبود و تنها یک پیجر دو سویه به حساب میآمد. تازه از سال ۲۰۰۳ میلادی بود که گوشیهای هوشمند بلک بری وارد بازار شدند.
۲۰۰۰- شرکت اریکسون در حین بازاریابی برای گوشی R380 خود از کلمهای جادویی نام برد
شرکت اریکسون در زمینه بازاریابی بسیار قوی ظاهر میشد. این کمپانی سوئدی گوشی R380 خود را «تلفن هوشمند» نامید که بعداً این عبارت به طور گسترده ای در بازار مورد توجه قرار گرفت. R380 یک گوشی سبک وزن و تاشو بود که از سیستم عامل سیمبین بهره میبرد. این سیستم عامل تا پیش از عرضه اندروید در سال ۲۰۱۱ سلطان بلامنازع این حوزه فناوری به حساب میآمد.
|
۲۰۰۷- تلفن آیفون با قابلیت چند-لمسی دنیای گوشیهای هوشمند را متحول کرد
گوشی آیفون شباهت زیادی به دستگاه پخش صوتی آیپاد داشت با این تفاوت که میتوانست تماسهای تلفنی را برقرار ساخته، عکاسی کرده و در اینترنت به گشتوگذار بپردازد. در حقیقت اپل را نمیتوان شرکتی پیشرو در در حوزه گوشیهای هوشمند به حساب آورد. آیفون سالها بعد از ارائه نخستین تلفن هوشمند ارائه شد و علیرغم ادعای اپل در این زمینه، آنها حتی اولین شرکت ارائه دهنده صفحات لمسی نیز نبودهاند. تنها مزیت آیفون یکپارچهسازی تمامی این جوانب در یک جا و عرضه مجموعه کاملی از آنها با هم بوده است.
۲۰۰۸- گوگل از سیستم عامل اندروید رونمایی کرد
گوشیهای اندرویدی در اکتبر ۲۰۰۸ میلادی روانه بازار مصرف شدند و به سرعت به عنوان یکی از سیستمعاملهای برتر گوشیهای هوشمند مورد پذیرش قرار گرفتند. در سال ۲۰۱۰ تعداد گوشیهایاندرویدی فروش رفته از مجموع گوشیهای مجهز به سیمبین فراتر رفت. امروزه بیش از ۵۰۰ میلیون گوشی اندرویدی در جهان فعال هستند که به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت برای هر ۱۴ نفر از ساکنین زمین یک گوشی اندرویدی وجود دارد.
آیندهی گوشیهای هوشمند
مسائل امنیتی و توانایی پشتیبانی از نرمافزارهای ثالث از موضوعات مهمی است که به توسعه روز افزون گوشیهای هوشمند میانجامد. منظورمان از نرمافزارهای ثالث «برنامههای کاربردی» است که برای این گجتها آماده شده اند. این برنامههای کاربردی توانایی دستگاههای این چنینی را به رخ میکشند و آنها را به وسیلهای کاربردی تبدیل میکنند. هر کسی با هر ایدهای میتواند برنامه مورد نظر خود را تهیه کند. بسیاری از محبوبترین برنامههای این حوزه نظیر اینستگرام و شازم (Shazem) نیز چنین بودهاند.