FAQs

Your Email:
Question:
Save
 
   
 PY1
روز:  ماه: 
شهر:
12 ذی القعده 1445 قمری
20 می 2024 میلادی
اذان صبح: 04:13:08
طلوع خورشید: 05:55:17
اذان ظهر: 13:00:55
غروب خورشید: 20:06:57
اذان مغرب: 20:26:11
نیمه شب شرعی: 00:15:58
 چرخه‌ی کالوین
چرخه‌ی کالوینزنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره 81

چرخه کالوین

همان‌طور که می‌دانید واکنش‌های فتوسنتزی در گیاهان را می‌توان به دو بخش واکنش‌های نوری و واکنش‌های کربن (تاریکی) تقسیم‌بندی نمود. در بخش اول که در غشای تیلاکوئید کلروپلاست اتفاق می‌افتد، بر اثر اکسیداسیون آب به مولکول‌های اکسیژن، ناقلین انرژی یعنی ATP و NADPH تولید شده و در واکنش‌های تاریکی، با بهره‌گیری از CO2 و انرژی ذخیره شده در ATP و NADPH به سنتز کربوهیدرات‌های اساسی (نشاسته و ساکارز) پرداخته می‌شود. واکنش‌های این مرحله که اصطلاحا چرخه کالوین نامیده می‌شود، توسط ملوین کالوین و همکارانش در دهه 1950 شناسایی شد و این کشف منجر به اهدای جایزه نوبل در سال 1961 به وی شد. این چرخه را در یک دیدگاه کلی می‌توان به سه بخش کربوکسیلاسیون، احیاء و بازیابی تقسیم‌بندی نمود:

چرخه‌ی کالوین

ملوین کالوین



در مرحله اول، CO2 با استفاده از آنزیمی موسوم به روبیسکو (ریبولوز 1، 5- بیس فسفات کربوکسیلاز- اکسیژناز) بر روی قندی 5 کربنه موسوم به ریبولوز 5،1- بیس فسفات اضافه شده و سپس قند 6 کربنه حاصل به دو قند 3 کربنی موسوم به 3- فسفو گلیسرات تبدیل می‌شود:

در مرحله دوم، این مولکول طی یک سری برهم‌کنش‌ها و با مصرف مولکول‌های ATP و NADPH احیاء شده و تبدیل به گلیسر آلدهید 3- فسفات می‌شود. بخشی از این مولکول وارد واکنش‌های تولید ساکارز و نشاسته شده و بخشی دیگر از آن با انجام ادامه چرخه کالوین و طی مصرف ATP منجر به بازیابی مولکول پذیرنده CO2 یعنی ریبولوز 5،1- بیس فسفات می‌شود. به طور کلی این واکنش را می‌توان به صورت زیر نمایش داد:
 

1388/11/27لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تاییدانصراف
 چرخه‌ی کالوین
چرخه‌ی کالوینزنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره 81

چرخه کالوین

همان‌طور که می‌دانید واکنش‌های فتوسنتزی در گیاهان را می‌توان به دو بخش واکنش‌های نوری و واکنش‌های کربن (تاریکی) تقسیم‌بندی نمود. در بخش اول که در غشای تیلاکوئید کلروپلاست اتفاق می‌افتد، بر اثر اکسیداسیون آب به مولکول‌های اکسیژن، ناقلین انرژی یعنی ATP و NADPH تولید شده و در واکنش‌های تاریکی، با بهره‌گیری از CO2 و انرژی ذخیره شده در ATP و NADPH به سنتز کربوهیدرات‌های اساسی (نشاسته و ساکارز) پرداخته می‌شود. واکنش‌های این مرحله که اصطلاحا چرخه کالوین نامیده می‌شود، توسط ملوین کالوین و همکارانش در دهه 1950 شناسایی شد و این کشف منجر به اهدای جایزه نوبل در سال 1961 به وی شد. این چرخه را در یک دیدگاه کلی می‌توان به سه بخش کربوکسیلاسیون، احیاء و بازیابی تقسیم‌بندی نمود:

چرخه‌ی کالوین

ملوین کالوین



در مرحله اول، CO2 با استفاده از آنزیمی موسوم به روبیسکو (ریبولوز 1، 5- بیس فسفات کربوکسیلاز- اکسیژناز) بر روی قندی 5 کربنه موسوم به ریبولوز 5،1- بیس فسفات اضافه شده و سپس قند 6 کربنه حاصل به دو قند 3 کربنی موسوم به 3- فسفو گلیسرات تبدیل می‌شود:

در مرحله دوم، این مولکول طی یک سری برهم‌کنش‌ها و با مصرف مولکول‌های ATP و NADPH احیاء شده و تبدیل به گلیسر آلدهید 3- فسفات می‌شود. بخشی از این مولکول وارد واکنش‌های تولید ساکارز و نشاسته شده و بخشی دیگر از آن با انجام ادامه چرخه کالوین و طی مصرف ATP منجر به بازیابی مولکول پذیرنده CO2 یعنی ریبولوز 5،1- بیس فسفات می‌شود. به طور کلی این واکنش را می‌توان به صورت زیر نمایش داد:
 

1388/11/27لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تاییدانصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
Module Load Warning
One or more of the modules on this page did not load. This may be temporary. Please refresh the page (click F5 in most browsers). If the problem persists, please let the Site Administrator know.

 Account Login2