متن كامل خبر
هواپیمای «شناسایی» دست پرتاب در کشور طراحی و ساخته شد

تاريخ خبر : 9/8/1389امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 536

فناوران یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هوافضا موفق به طراحی ساخت و تولید هواپیمای بدون سرنشین بی نیاز از باند و دست پرتاب با قابلیت انجام ماموریت‌های شناسایی شدند.

مهندس« سعید شادروانان» – مدیرعامل شرکت سازنده این هواپیما – درگفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب گفت: این هواپیما دارای وزن سبک و حجم کم است تا نیروی نظامی بتواند به راحتی کل قطعات آن را در کوله پشتی حمل کرده و در حداقل زمان ممکن آن را مونتاژ کند.

وی با بیان این که هواپیمای دست پرتاب حداکثر در دو دقیقه مونتاژ می‌شود، تصریح کرد: از ویژگی‌های خاص این هواپیماها رادار گریز بودن آنها است که این نمونه کاملا بومی به لحاظ ماهیت کامپوزیتی و استفاده از حداقل قطعات فلزی، رادار گریز است.

شادروانان ادامه داد: هواپیمای دست پرتاب با امکانات و تجهیزات موجود ساخته شده و هیچ از قطعات آن نیاز به تامین از خارج از کشور ندارد.

وی با بیان این که این نمونه از هواپیمای دست پرتاب در شرایط آب و هوایی مختلف قابلیت مانور دارد، خاطرنشان کرد: همچنین این هواپیما قابلیت ارتقا و آ‌موزش آسان دارد.

به گفته شادروانان از ویژگی مهم این هواپیما قابلیت تغییر در صورت وقوع صدمه‌های شدید حین عملیات است.

وی خاطرنشان کرد: هواپیمای دست پرتاب جزو هواپیماهای استراتژیک به شمار می‌رود و ویژگی منحصر به فرد آن پرتاب به وسیله دست است چرا که اگر سنگین باشد جهت پرتاب نیازمند باند فرود و برخاست خواهد بود. در حالی که سبک بودن این هواپیما قابلیت پرتاب از روی دست، قایق، پشت بام منازل و سقف خودرو را به هواپیما داده است.

این متخصص هوافضا افزود: این هواپیما دارای سیستم پیشرانش الکتریکی است و منبع تغذیه آن باتری است که به آن امکان می‌دهد 45 دقیقه در هوا پرواز کند.


     منبع خبر : ايسنا

بازگشت