بیماری پارکینسون یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی در بزرگسالان مسن تر که مشخصه آن سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی ، لرزش و از دست رفتن مهارت های حرکتی است .
بیماری پارکینسون یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی در بزرگسالان مسن تر که مشخصه آن سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی ، لرزش و از دست رفتن مهارت های حرکتی است . این اختلال هنگام رخ می دهد که نواحی خاصی از مغز توانایی خود در تولید دوپامین (یکی از ناقلین عصبی در مغز) را از دست می دهند.
پيوند برخي از سلولهاي ناحيه گردن به بافت مغزي بيماران مبتلا به پاركينسون ميتواند به كنترل بيماري در اين افراد كمك كند.محققان اسپانيايي ميگويند: نتايج استفاده از اين شيوه در حيوانات آزمايشگاهي به اندازهاي اميدواركننده است كه آزمايش بر روي انسان طي چند ماه آينده آغاز خواهدشد.افراد مبتلا به بيماري پاركينسون در كنترل حركات خود با مشكل مواجه هستند، اين بيماري به اين دليل ايجاد ميشود كه يك ناحيه از بافت مغزي به نام "سابستنشانايگرا" توليد يك پيام رسان شيميايي مغزي به نام دوپامين را متوقف ميكنند.
زماني كه ميزان اكسيژن خود سقوط ميكند، سلولهاي گلوماس ماده دوپامين ترشح ميكنند و اين ماده سيستم عصبي را تحريك مينمايد تا تنفس سريعتر انجام شود.پيوند سلولهاي گلوماس به بافت مغزي مبتلايان به پاركينسون ميتواند ميزان دوپامين را به سطح طبيعي خود بازگرداند.
بيهوشي عمومي در جراحيهاي كوچك خطرناك استاستفاده از بيهوشي عمومي در عملهاي جراحي كوچك و فرعي ممكن است، بيش از آنچه تصور ميشود مخاطره آفرين باشد.گروهي از محققان دانشگاه ولز در انگليس ميگويند: مطالعات آنها در مورد استفاده از بيهوشي عمومي در هنگام كشيدن دندان عقل نشان ميدهد احتمال آسيب رسيدن بهرشتههاي عصبي وجود دارد.
اين محققان تاكيد ميكنند هنوز نسبت به دليل چنين پديدهاي اطمينان ندارند، بر اساس فرضيهاي كه اين محققان مطرح كردهاند، هنگامي كه بيمار تحت بيهوشي كامل قراردارد، جراح احتمالا از نيرو و فشار بيشتري در هنگام كشيدن دندان عقل استفاده ميكنند و اين مسئله خطر آسيب ديدگي رشتههاي عصبي را افزايش ميدهد.در حالي كه هنگام بيهوشي موضعي، جراح توجه بيشتري به وضعيت بيمار دارد و از فشار و نيروي كمتري استفاده ميكنند.
روزنامه گاردين مينويسد: آسيب ديدگيهاي رشتههاي عصبي ممكن است دائمي باشد و تلاش براي ترميم اين آسيب ديدگيها غالبا ناموفق است اينگونه آسيب ديدگيها ميتواند به از دست رفتن حس در نواحي موضعي منجر گردد.
تلفنهاي همراه سبب بروز تومورهاي مغزي ميشوندبر اساس دو تحقيق جديد بعمل آمده كه در يك برنامه مستند بي بي سي ارائه شد استفاده از تلفنهاي همراه سبب بروز تومورهاي مغزي سرطاني ميشود.به گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن، اولين تحقيق كه توسط "گنارت هاردان" متخصص سرطان سوئدي بعمل آمده است نشان داد خطر بروز تومورهاي مغزي به هنگام استفاده از تلفنهاي سلولي 5.2 برابر افزايش مييابد. وي استفاده از تلفنهاي با ولتاژ كمتر را توصيه كرد.
هاردل گفت: ما بايد از تلفنهايي استفاده كنيم كه مغز را در معرض اشعه كمتري قرار دهند.ما بايد در خصوص استفاده كودكان يا نوجوانان در خصوص استفاده از اين نوع تلفنها محتاط باشيم.بر اساس جديدترين آمار منتشر كننده توسط شركت آمريكايي "ديتاكوست" فرمش اين تلفنها با 51 درصد رشد در سال 1998 به 9.162 ميليون تلفن رسيده است.
پارکینسون از جمله بیماریهای مغز و اعصاب در سنین بعد از ۶۰سالگی است از هر ۱۰۰نفر بالای ۶۰سال یک نفر به پارکینسون مبتلا میشوند.البته این بیماری گاه در افراد جوانتر هم دیده میشود که پنج تا ۱۰درصد بیماران را تشکیل میدهند.
بعد از آلزایمر، پارکینسون شایعترین بیماری مخرب اعصاب به حساب میآید پارکینسون بیماری مزمن و پیشروندهای است که در آن سلولهای ترشحکننده دوپامین در جسم سیاه در مغز میمیرند و در فقدان دوپامین حرکات بدن نامنظم می شود.
علایم شایع
لرزش ، به خصوص در حالت عدم حرکت اندام
سفتی عضلانی و کندی حرکت در کل بدن
راه رفتن نامتناسب به حالتی که پاها به زمین کشیده می شوند و فاصله پاها از هم بیشتر از حالت طبیعی است .
قامت خمیده
از بین رفتن حالت چهره
تغییرات صدا؛ صدا ضعیف و بم می شود.
اختلال بلع ، آبریزش دهان
توانایی ذهنی تا مراحل پیشرفته بدون تغییر می ماند و در مراحل پیشرفته به آهستگی کاهش می یابد.
افسردگی ، عصبی بودن