مصاحبه با «پويا جلالي» دارندهي مدال طلاي المپياد كامپيوتر كشوري
اشاره
در پي برگزاري پانزدهمين آزمون المپياد کامپيوتر کشور - که در باشگاه دانشپژوهان جوان در تهران برگزار شد -«پويا جلالي خليلآبادي» از استان چهارمحال و بختياري توانست بههمراه «نيما احمديپور»، «شايان احساني»، «سينا صادقيان»، «احسان توحيدي»، «حسامالدين اخلاقپور»، «سپيده مهابادي»، «حميد حقشناس» و «مصطفي مهديه» مقام اول و مدال طلا را به خود اختصاص دهد.
وي كه دانشآموز پيشدانشگاهي «مرکز سمپاد شهرکرد» (شهيد بهشتي) است از وقتي مدالش را گرفت، قرار شد مصاحبهاي با هم داشته باشيم از شما دعوت ميكنيم چنانچه دوست داشتيد اين مصاحبهي كوتاه را بخوانيد ...
ساير برندگان المپياد هم اگه مايل بودند دوست داريم با آنها مصاحبه كنيم و درد دلشون را به ما و ساير دوستان المپيادي و علاقمندان به المپياد بگويند ... اگر المپيادياي را ميشناسيد به ما معرفي كنيد تا با وي مصاحبه كنيم يا خودتان زحمت اين مصاحبه را بكشيد.
بهعنوان اولين سؤال، خواهشمند است خودتان را معرفي کنيد.
من «پويا جلالي خليلآبادي» 17 ساله هستم. در يك خانوادهي متوسط و فرهنگي متولد شدهام. دوران دبستان در يك مدرسهي دولتي درس خواندم و بعد در كنكور تيزهوشان شركت كرده قبول شدم و دوران راهنمايي و دبيرستان را در مركز تيزهوشان شهرمان (مركز شهيد بهشتي شهركرد) گذراندم. سال دوم دبيرستان هم موفق شدم مدال طلاي المپياد كامپيوتر را كسب كنم.
لطفاً بفرماييد كه چه شد وارد المپياد کامپيوتر شديد؟!
تا عيد 84 هيچ اطلاعاتي نسبت به المپياد كامپيوتر نداشتم و با قبول شدن در مرحلهي اول در سال اول دبيرستان و شركت در دورهاي كه عيد براي قبوليهاي مرحلهي اول شهرمان گذاشتند با اين المپياد آشنا شده و بهاصطلاح از آن خوشم آمد!! و تصميم گرفتم براي موفقيت در آن تلاش كنم.
چه کساني مشوقت بودند؟
مشوق من بيشتر دوستها و اساتيدم بودند همچنين كساني كه با هم «المپياد كامپيوتر» ميخوانديم.
از کجا شروع کردي؟!
از عيد 84 شروع شد ولي بعد از امتحانهاي ترم اول دوم دبيرستان، آن را جدي گرفتم.
حالا از المپياد بگوييم ... به نظر شما المپياد در مراحل کشوري چه گونه است؟!
المپياد كامپيوتر اينطوري است كه مثل بقيهي المپيادها بايد در مرحلهي اول و دومش قبول بشويد و به «دورهي تابستاني» راه يابيد. تفاوتش با بقيهي المپيادها از اينجا است. چون در دورهي تابستاني فقط مدالهاي برنز را مشخص ميكنند و بعد با امتحاني كه از بقيه ميگيرند، مدالهاي طلا و نقره و اعضاي تيم را مشخص مينمايند. البته المپياديهاي طلايي سال قبل هم با آنها براي ورود به تيم ملي شركت ميكنند.
بهنظر شما رمز موفقيتت چيست؟!
«علاقه» و در نتيجهي آن «تلاش».
آيا از کلاسهاي تقويتي و ساير موارد ... استفاده کردهاي؟!
نه! حتي اگر ميخواستم، نميتوانستم. چون توي شهر ما دبيري كه المپياد كامپيوتر درس بدهد وجود ندارد. البته هر سال عيد براي قبوليهاي مرحلهي اول استان ما و چند تا استان همجوار، يك دورهي هفت، هشت روزه ميگذارند تا بچهها با المپياد آشنا بشوند. اين دوره كاملاً مجاني، تقريباً مقدماتي و براي عموم است.
بهنظر شما «کنکور» چيست؟! فرقش با «المپياد» در چه چيزي است؟! معايب و مضرات هر کدام را ذكر بفرماييد.
تا حالا زياد راجع به كنكور فكر نكردهام ولي تصر منبر آن است كه فرق «المپياد» با «كنكور» اين است كه در المپياد تقريباً به هر چيزي كه ميخوانيد، علاقه داريد ولي كنكور اينطور نيست و اينكه در المپياد برعكس كنكور تقريباً صفر و يكي وجود دارد يعني يا قبول ميشويد يا نميشويد يا طلايي ميشويد يا خير.
در دانشگاه چه رشتهاي را ادامه خواهيد داد؟ با توجه به اينکه از سال دوم ميتوانيد در دو رشته تحصيل كنيد؟ چه رشته(هايي) را انتخاب مي کنيد؟
احتمال زياد «مهندسي كامپيوتر» دانشگاه شريف ولي به «برق» هم فكر ميكنم!
به علاقهمندان براي شرکت در المپياد چه توصيهاي داريد؟
اگر علاقه دارند بهطوري كه به درسشان صدمه نزند، بهدنبال المپياد باشند.
«اوقات فراغت» را چگونه ميگذرانيد؟
«بازي»! بعضي وقتها هم «كتاب»!
از بهترين تجربهاي که داشتهايد صحبت كنيد.
نمرههاي يكي از سؤالها را عوض كردن بهاصطلاح خيلي حال كردم!
از بهترين کتابي که خواندهايد بفرماييد.
مجموعهي اشعار «فروغ فرخزاد».
در مورد دورهي باشگاه که گذرانديد، بگوييد. بهنظر شما باشگاه چه معايب و ضررهايي دارد؟
وقتي باشگاه رفتم باشگاه را به آن عظمت و زيبايي كه در ذهنم بود، نديدم!!
از شما درخواست ميكنيم يك بيت شعر بگوييد.
دستم كه دراز ميشود رو به دلت - صد پنجره باز ميشود رو به دلت
هر صبح دلم وضوي خون ميگيرد - مشغول نماز ميشود رو به دلت
اگر در پايان صحبتي داريد، بفرماييد.
از شما و همهي كساني كه دوستشان دارم و مرا دوست دارند بهويژه مادر و پدرم تشكر ميكنم.