3- دیگ یا کتری پر شده از آب (به اندازهای که کل کلم را بپوشاند)
5- مقداری محلول اسید/باز؛ برای اسید از سرکهي سفید استفاده کنید و برای باز مقداری شوینده را درون آب حل کنید.
هنگام کار کردن با تور سیمی از انگشتان خود محافظت کنید.
1- کلم را در اندازههای کوچک خرد کرده، اطراف آن تور سيمي پيچيده و درون دیگ پر از آب قرار دهید.
3- سپس مایع را صاف کرده و درون ظرفی بریزید (میتوانید کلم پخته شده را جدا کرده و با سرکه مخلوط و برای ساندویچ استفاده کنيد). مایع جدا شده باید ارغوانی تیره مایل به آبی باشد.
4- مقداری محلول اسید/ باز برای تست کردن آماده کنید. یک اسید خوب براي اين آزمايش ميتواند سرکهی سفید، لیموناد یا عصارهی رقیق شدهی لیمو یا پرتقال باشد. برای محلول بازی میتوانید از از مقداری مادهی شوینده یا مقداری جوششیرین (سدیم بیکربنات) حل شده در آب استفاده کنید. برای رسيدن به نتيجهي بهتر، اگر دسترسی به آب مقطر دارید از آن استفاده کنید (یخ قسمت فریزر هم میتواند براي اين منظورقابل استفاده باشد) تا ناخالصيهاي آب نتيجه را تغيير ندهد.
5- چند قطره از از عصارهی گرفته شده را به محلول خود بیافزایید و هر تغییر رنگی که میبینید یاددشت کنید. تغییر رنگ در محلول اسیدی ارغوانی و در محلول بازی سبز است.
6- محلول ساخته شده را برای هر مورد دیگری نیز میتوانید استفاده کنید. همچنین میتوانید آنرا بر روی فیلتر قهوه خشک کرده و به عنوان "PH متر" استفاده کنید.
براي شركت در مسابقه المپياد به آخرين مسابقه رفته و در قسمت پاسخ جديد ، پاسخ خود را وارد نماييد، همچنين مي توانيد پاسخ خود را از طريق ايميل به آدرس Olympiad@roshd.ir ارسال نماييد. براي ديدن سوال ها، پاسخ ها و اسامي برندگان مسابقات قبلي روي مسابقه كليك كنيد.
مشاوره
|
معرفي كتاب
مصاحبه
زنگ تفريح
آموزش
راهنماي سايت
صفحه اصلي
درباره ما
پرسش و پاسخ علمي
نظرات و پيشنهادات
اخبار
مسابقه