متن كامل خبر
ساخت 200 پژوهش‌سرای دانش‌آموزی در دو سال

تاريخ خبر : 4/9/1394امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 379

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی معاونین آموزش متوسطه گفت: در دوسال آینده 200 پژوهش‌سرای جدید احداث می‌گردد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی زرافشان در گردهمایی دو روزه معاونان آموزش متوسطه سراسر کشور که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، اجرای پروژه مهر را اقدامی بزرگ در آموزش و پرورش خواند و گفت: استان‌ها در اجرای این پروژه عظیم اقدامات در خور تحسین انجام داده‌اند که رشد 17 امتیاز پروژه مهر در سه استان کشور نسبت به سال قبل حاکی از اهمیت این موضوع در آموزش و پرورش دولت یازدهم است.
 
زرافشان با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری باید برنامه‌محوری مبنای اقدامات استان‌ها باشد،‌ افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کتب جدیدالتألیف و معلمانی که در اجرای سیاست سامان‌دهی نیروی انسانی به مقاطع دیگر تحصیلی انتقال یافته‌اند در دستور کار قرار دارد تا هیچ معلمی بدون آموزش‌های ویژه در کلاس‌های درس باقی حضور نداشته باشد.
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر مدرسه‌محوری، تصریح کرد: براساس سند تحول بنیادین تحقق مراتبی از حیات طیبه و رشد متوازن ساحت‌های تربیتی در دانش‌آموزان از اهداف این سند است و مدرسه جلوه‌ای از تحقق این اهداف به شمار می‌رود.
 
زرافشان استقرار کیفیت در کنار استقرار ساختار جدید در دوره متوسطه را از چالش‌های پیش روی آموزش و پرورش در سال تحصیلی جاری عنوان کرد و افزود: پس از استقرار نظام 3-3-6 از سال 1391 در سال گذشته استقرار پایه نهم و در سال آینده اجرای پایه دهم باعث شده است که استقرار ساختار جدید آموزشی چالش‌های عمده‌ای را برای آموزش و پرورش دولت یازدهم ایجاد کند که به گواهی مطالعات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال 1390 مبنی بر موانع و مشکلات استقرار ساختار جدید آموزش، کارآموزش و پرورش بسیار سخت و دشوار است و چنانچه بتواند آن را فقط اجرایی کند قطعا کار بزرگی انجام داده است، حتی اگر نتواند به مقوله کیفیت به طور کامل بپردازد.
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش وپرورش اضافه کرد: آموزش معلمان باتوجه به تغییر ساختار متناسب با ایفای نقش جدید آن‌ها در بحث آموزش می‌تواند به رشد کیفیت آموزشی و پرورشی منجر شود.
 
وی با بیان اینکه ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی در دست معلم است، خاطرنشان کرد: رویکرد نظارت بالینی، گروه‌های آموزشی، انجمن‌های علمی معلمان در رأس روش‌هایی است که می‌تواند همواره ناظر و یاری‌رسان معلمان در استان‌ها و مناطق باشد. مدیران و مسئولین آموزش متوسطه در استان‌ها باید از ظرفیت این نهادها و انجمن‌ها در بهسازی نیروی انسانی مدارس بهره ببرند.
 
وی عدالت آموزشی را از برنامه‌های جدی آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید خواند و گفت: تأمین و بسط عدالت آموزشی در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب با توجه به تفاوت‌ها و ویژگی‌های دختران و پسران در مناطق مختلف کشور با رویکرد پوشش حداکثری تحصیل و استفاده از روش‌های جایگزینی مورد توجه ویژه است.
 
زرافشان با بیان اینکه بییش از یک میلیون دانش‌آموز در روش‌های جایگزینی از فرصت تحصیل بهره‌مند شده‌اند ، تصریح کرد: جذب بیش از چهارصد هزار دانش‌آموز در شبانه‌روزی‌ها، چهارصد هزار دانش‌آموز در آموزش بزرگسالان 200 هزار دانش‌آموزی در آموزش از راه دور و جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به صورت داوطللب آزاد باعث شده که نرخ پوشش تحصیلی در دوره اول و دوم متوسطه به ترتیب به بیش از 94 و 82 درصد رسیده است.
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به راهکار 6-6 سند تحول بنیادین، اظهار کرد: ایجاد شبکه‌ای از محیط‌های یادگیری مانند پژوهش‌سراها، اردوگاه‌ها، خانه‌های فرهنگ، کتابخانه‌های عمومی و نمایشگاه و موزه‌های تخصصی می‌تواند محلی برای رشد و پرورش استعدادهای دانش‌آموزان و ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی باشد.
 
وی ادامه داد: در دو سال فعالیت دولت تدبیر و امید دویست پژوهش‌سرا در مجموعه سراهای دانش‌آموزی اضافه شده  و در نظر است تا در دو سال آینده نیز دویست هزار پژوهش‌سرای دیگر تأسیس شود.
 
زرافشان خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات علمی، طرح جهاد علمی، کیفیت‌بخشی پایه‌های نهم و دوم متوسطه، توسعه کارآفرینی و ارتقای عملکرد در امتحانات از موارد مهم و اثرگذار در ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی است.
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش به اهمیت مدیریت و کیفیت در آموزش اشاره کرد و افزود: اجرای برنامه تعالی مدیریت مدرسه در بیش از 5900 مدرسه، اجرای فرآیند انتخاب و انتصاب مدیران و تأثیرگروه‌های آموزشی مدیران از مواردی است که می‌تواند در ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی مدارس مؤثر باشد.
 
وی با اشاره به شاخص‌های جهانی در کیفیت آموزشی، عنوان کرد: ارتقای جایگاه ایران در ارزیابی‌های کیفیت جهانی در چارچوب معیارها و معرفی الگوهای تعلیم و تربیت اسلامی به جهان در چارچوب راهکار 4-19 سند تحول بنیادین است که آموزش و پرورش با شرکت در برنامه‌های بین‌المللی «آموزش برای همه»، «آموزش برای توسعه پایدار» نقش مهمی را ایفا کرده است.
 
زرافشان جهت‌گیری فضاهای آموزشی در استقرار نظام جدید آموزش در متوسطه دوم را توسعه فعالیت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای و تجهیز هنرستان‌ها عنوان کرد و ادامه داد: توجه به نیروی انسانی متخصص، آموزش همراه با تولید، آموزش خوداتکایی، برون‌سپاری و توسعه رشته‌ها با توجه به نیاز محلی و منطقه‌ای از اقدامات مهمی است که آموزش و پرورش در استقرار ساختار جدید آموزشی موردنظر دارد.
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به راهکار (6-21) سند تحول بنیادین، ‌تصریح کرد: تحول در ساختار و مدیریت زمان آموزش در مدارس و تعیین متناسب‌سازی ساعات و روزهای آموزشی در طول هفته از برنامه‌هایی است که باتوجه به جدیدالتألیف بودن کتب درسی در پایه‌های جدید مورد توجه و بازنگری قرار گرفته است.


     منبع خبر : وزارت آموزش و پرورش

بازگشت