متن كامل خبر
بهترین صفحه‌های ویکیپدیا

تاريخ خبر : 16/12/1385امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 462

- محققان دریافتند مقاله‌های با کیفیت بالا اغلب به‌میزان بالاتر و توسط افراد بیش‌تری نسبت به سایر مقاله‌ها ویرایش می‌شوند. - رابطه‌ی بین «کیفیت مقاله» و «تعداد ویرایش‌ها»، به ویکیپدیا به‌عنوان کوششی گروهی موفق، اعتبار می‌بخشد.

تحقیقی در زمینه‌ی سایت ویکیپدیا

و بهترین صفحه‌های آن




ü محققان دریافتند مقاله‌های با کیفیت بالا اغلب به‌میزان بالاتر و توسط افراد بیش‌تری نسبت به سایر مقاله‌ها ویرایش می‌شوند.

ü رابطه‌ی بین «کیفیت مقاله» و «تعداد ویرایش‌ها»، به ویکیپدیا به‌عنوان کوششی گروهی موفق، اعتبار می‌بخشد.

 

 

تحقیقات نشان می‌دهد بهترین مقاله‌ها در سایت «ویکیپدیا» - فرهنگ لغت رایگانی که هرکس می‌تواند آن را ویرایش کند – آن‌هایی هستند که اغلب توسط افراد بسیاری ویرایش می‌شوند.




به‌گزارش به‌گزارش خبرگزاری استرالیا (Australian Broadcasting Corporation's Gateway to Science)، تحقیقی که در وب‌سایت «کتابخانه‌ی دانشگاه کورنل» (arXiv)
منتشر شده است توان مشارکت در ساخت این سایت با 236 میلیون ویرایش‌کننده به‌همراه 77/5 میلیون همکار متفاوت را نشان می‌دهد. این سایت از سال 1380 (2001 میلادی) آغاز به‌کار کرده است.




«دنیس ویلکینسون»
(Dennis Wilkinson) و «برناردو هیوبرمن» (Bernardo Huberman) از آزمایشگاه دینامیک اطلاعات «هیولت پکارد» (Hewlett Packard) در شهر «پالو آلتو» (Palo Alto) واقع در ایالت کالیفورنیای امریکا، دینامیک ویرایش مقاله‌های ویکیپدیا را مورد مطالعه قرار دادند.

در این تحقیق، تعداد ویرایش‌ها و مشارکت‌ها برای 1211 «مقاله‌ی برتر» به‌زبان انگلیسی شمارش شده و با همان اشکال از مقاله‌های انگلیسی دیگر در آن سایت مقایسه شده است.

«مقاله‌های برتر» توسط اجماع افرادی که در ویکیپدیا مشارکت داشتند براساس ویژگی‌هایی نظیر موارد ذیل به‌عنوان بهترین مقاله‌های آن سایت انتخاب شدند:

- صحت

- کامل بودن

- بی‌طرفی

- سَبک.

نسبت کمی از مقاله‌های پربازدید یا بسیار مناسبی وجود دارند که به‌دفعات ویرایش می‌شوند؛ این در حالی است که دیگر مقاله‌ها اغلب کم‌تر ویرایش می‌شوند.

در مرحله‌ی بعد، محققان دریافتند مقاله‌های با کیفیت بالا اغلب به‌میزان بالاتر و توسط افراد بیش‌تری نسبت به سایر مقاله‌ها ویرایش می‌شوند.

آنان هم‌چنین می‌گویند: «هرچه تعداد همکاران و تعداد ویرایش‌های یک مقاله افزایش می‌یابد کیفیت مقاله‌‌ی مندرج در ویکیپدیا به‌طور متوسط دایماً در حال افزایش است».

«مائورین هنینگر» (Maureen Henninger) سخنگوی برجسته‌ی مدیریت اطلاعات و دانش «دانشگاه تکنولوژی استرالیا» (Australia's University of Technology) در شهر سیدنی اعتقاد دارد این بخش جالب‌توجه این تحقیق است.

این خانم محقق هم‌چنین می‌گوید: احتمالاً این حقیقت که چیزی به‌طور ثابت به‌وسیله‌ی افراد ویرایش می‌شود به این معنا است که همیشه از آن بازدید شده و مطمئن می‌شویم که همواره توسعه می‌یابد».

هم‌چنین «دب پولسون» (Deb Polson) از «مرکز تحقیقات مشارکت‌های استرالیا برای طراحی ارتباطات» (Australasian CRC for Interaction Design) با این نظر موافق است.

وی می‌گوید: «هر اطلاعاتی که توسط افراد از جنبه‌های مختلف دایماً خوانده و بررسی می‌شود ناچاراً بهتر نیز می‌گردد».

اگرچه «برناردو هیوبرمن» (Bernardo Huberman) و «هیولت پکارد» (Hewlett Packard) معتقدند که مشارکت‌ها همیشه منجر به نتایج خوب نمی‌شود مطالعات آنان نشان می‌دهد که به‌نظر می‌رسد ویکیپدیا به‌اصطلاح مجموعه غذاهایی است که منجر به آش نمی‌شود!!

محققان می‌گویند: در حقیقت، رابطه‌ی بین «کیفیت مقاله» و «تعداد ویرایش‌ها»، به ویکیپدیا به‌عنوان کوششی گروهی موفق، اعتبار می‌بخشد.

البته این جمله‌ی «پولسون» (Polson) است که در مقام احتیاط بر زبان آورده است: «اما این مسأله لزوماً به صحت مطالب آن اعتبار نمی‌بخشد. ویکیپدیا اولین ایستگاه برای افرادی است که سعی می‌کنند عناوین جدید را بفهمند اما در عین حال دانشجویان خود را تشویق می‌کنم به منابع دیگری مراجعه کنند».

 

n سردبیر

برای مراجعه به سایت ویکیپدیا به‌نشانی ذیل مراجعه فرمایید:

http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

هم‌چنین می‌توانید به خبرهای ذیل در مورد این سایت ارزشمند مراجعه  فرمایید:

http://www.abc.net.au/science/news/stories/2005/1528925.htm

http://www.abc.net.au/science/news/stories/s920511.htm

http://www.abc.net.au/science/news/stories/2005/1531455.htm

 



 



 

 

 

 

 


     منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد

بازگشت