این فناوری به گونهای طراحی شده است که هم اکنون 24 نوع باکتری و ویروس خطرناک و بیماری زا از جمله آبله، سیاه زخم و باکتری E. coli را شناسایی میکند
پژوهشگران آزمایشگاه «لینکولن» در دانشگاه MIT موفق به ابداع حسگر قدرتمندی شدهاند که میتواند عامل بیماریزای هوازی مانند سیاه زخم و آبله را در کمتر از سه دقیقه شناسایی کند. به گزارش ایسنا، به گفتهی طراحان، این حسگر که PANTHER نام دارد از سایر حسگرهایی که تاکنون ساخته شده اند بسیار دقیقتر و پیشرفتهتر است. حسگرهای فعلی برای شناسایی باکتریها و ویروسهای مضر و خطرناک موجود در هوا حدود 20 دقیقه زمان نیاز دارند اما حسگر PANTHER این فرآیند را تنها در مدت کمتر از سه دقیقه انجام میدهد. حسگر PANTHER از فناوری حسگر سلولی موسوم به «قناری» استفاده میکند که هم اکنون یکی از پیشرفتهترین فناوریهای شناسایی در جهان محسوب میشود. از این فناوری نوین میتوان در ساختمانها، متروها و سایر مناطق شلوغ شهری استفاده کرد. این فناوری به گونهای طراحی شده است که هم اکنون 24 نوع باکتری و ویروس خطرناک و بیماری زا از جمله آبله، سیاه زخم و باکتری E. coli را شناسایی میکند. بر اساس این گزارش که شرح آن در نشریه آنلاین ساینس دیلی منتشر شده است، فناوری قناری در محیط زیستهای روستایی ، ساحلی و نیز شهری مورد آزمایش قرار گرفته است. در نهایت نیز این فناوری پیشرفته میتواند در مزارع و کارخانههای فرآوری مواد غذایی برای آزمایش فاکتورهای بیماریزا در مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. |