متن كامل خبر
کشیدن تصویر نانویی سگ آبی در دانشگاه ایالتی اورگان امریکا

تاريخ خبر : 21/3/1387امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 1060

- حوزه‌هایی که در آینده از این روش بهره می‌گیرند «نانوالکترونیک گرافنی» و هم‌چنین نانولوله‌ی کربنی هستند و کاربردهای بالقوه‌ی این فناوری، ابزارهای الکتریکی‌ای است چون حسگرهای زیستی و حتی ابزارهای تشخیص بیماری انسانی.

کشیدن تصویر نانویی سگ آبی

در دانشگاه ایالتی اورگان امریکا







 حوزه‌هایی که در آینده از این روش بهره می‌گیرند «نانوالکترونیک گرافنی» و هم‌چنین نانولوله‌ی کربنی هستند و کاربردهای بالقوه‌ی این فناوری، ابزارهای الکتریکی‌ای است چون حسگرهای زیستی و حتی ابزارهای تشخیص بیماری انسانی.

 

اخیراً محققانی از «دانشگاه ایالتی اورگان» (OSU) توانسته‌اند با استفاده از یک فرایند نانویی، کوچک‌ترین تصاویر ممکن از یک سگ آبی و هم‌چنین آرم این دانشگاه را ترسیم کنند. این تصاویر چنان کوچک‌اند که با هیچ میکروسکوپ نوری‌ای دیده نمی‌شوند.

به‌گزارش ستاد ویژه‌ی توسعه‌ی فناوری‌های نانو به‌نقل از سایت «هرالد دموکرات» (Democrat Herald)، «جورج بوچترل» (Jorg Bochterle) یکی از دانشجویان آلمانی فیزیک «دانشگاه ایالتی اورگان» (OSU) می‌گوید: «در فرایندهای نانولیتوگرافی‌ای که برای آزمایش‌های مربوط به الکترونیک نانولوله‌ای و «گرافنی» (Graphene) انجام می‌دهیم باید قادر باشیم تا الگوهای دلخواه را با دقت بسیار زیادی ترسیم کرده و برش دهیم و به‌همین دلیل سعی کردیم تا چند الگوی شناخته‌شده را ترسیم نموده و به این شکل یک تمرین بسیار سودمند انجام دهیم».

نوک قلمی که برای ترسیم نقوش مذکور استفاده شده‌ است ۱۰۰۰۰۰ بار کوچک‌تر از نوک خودکار معمولی است و تنها به‌اندازه‌ی یک مولکول پروتئین منفرد عرض دارد. این قلم توسط یک میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) کنترل می‌شود. محققان مذکور این ابزار را طوری برنامه‌ریزی کردند که بر روی قلم ایجاد فشار کرده و خطوط دقیقی با عرض یک مولکول منفرد رسم نماید.

 

 



هم‌چنین «مت لیدن» (Matt Leyden) یکی از دانشجویان دکترای «دانشگاه ایالتی اورگان» (OSU) - که با این پروژه همکاری می‌کرده است - می‌گوید: «کوچک‌ترین ابعادی که الکترونیک مدرن به آن دسترسی دارد ۱۰۰ نانومتر است؛ درحالی که ما به یک دهم این اندازه دست یافته‌ایم. گرچه تولید ما برای تولید انبوه مناسب نیستند اما می‌توان از این روش در پژوهش‌ها و ساخت نمونه‌های اولیه بهره گرفت».

بنا به اظهارات محققان مذکور، حوزه‌هایی که در آینده از این روش بهره می‌گیرند «نانوالکترونیک گرافنی» و هم‌چنین نانولوله‌ی کربنی هستند و کاربردهای بالقوه‌ی این فناوری، ابزارهای الکتریکی‌ای است چون حسگرهای زیستی و حتی ابزارهای تشخیص بیماری انسانی.



«جورج بوچترله»
(Jorg Bochterle)

















































































































































     منبع خبر : ستاد ويژه‌ي توسعه‌ي فناوري‌هاي نانو

بازگشت