المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک رقابتی است که سالانه دانش آموزان دبیرستانی را از سراسر دنیا جمع می کند تا به حل مسائلی تئوری ، تحلیلی و رصد در زمینه نجوم و اختر فیزیک بپردازند .
المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک رقابتی است که سالانه دانش آموزان دبیرستانی را از سراسر دنیا جمع می کند تا به حل مسائلی تئوری ، تحلیلی و رصد در زمینه نجوم و اختر فیزیک بپردازند .
ششمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک در ریو دو ژانیرو برزیل و در ابتدای آگوست سال 2012 برگزار شد.
قالب آزمونهای برگزارشده در المپیاد
آزمون تئوری : آزمون تئوری شامل 15 سوال کوتاه و 2 سوال بلند میشود و در آن جنبه های متعدد تئوریکال و ریاضیاتی نجوم و اختر فیزیک را مورد پرسش قرار می دهد و شرکت کنندگان می بایست حداکثر در 5 ساعت به این سوالات پاسخ دهند . نمره این آزمون 50% امتیاز کل را تشکیل می دهد.
تحلیل داده
این بخش از آزمون هم به صورت کامپیوتری ارائه می شود و هم به صورت کاغذی. در این مرحله از شرکت کنندگان خواسته میشود تا داده های حقیقی را که توسط منجمین به دست آمده تحلیل کنند و زمانی که به آن اختصاص داده می شود در کل 4 ساعت است . نمره حاصل از این مرحله نیز 25% امتیاز کل را تشکیل می دهد.
آزمون رصد
این آزمون در دو شب برگزار می شود . در این مرحله رصد مستقیم آسمان ( در آسمان واقعی یا از طریق افلاک نما ) فعالیت های از قبیل تشخیص ستارگان ، صور فلکی ، توده های کهکشانی ، دایره عظیمه و .... مورد آزمون قرار می گیرد. نمره این بخش نیز 25% از امتیاز کلی را تشکیل می دهد.
در آزمون امسال به دلیل شرایط آب و هوایی دانش آموزان به دو شب تقسیم شدند و در هر شب مسالهای مختلف (اما مشابه) به آنها اختصاص داده شد.
اگرچه دانش آموزان ایرانی در میان 5 نفر اول موفق به کسب طلا نبودند اما آرش گل محمدی رتبه 15 مدال طلا را از آن خود کرد . در بخش مدال نقره کیانا افضلی رتبه 3 و عطا مرادی رتبه 4 و در قسمت مدال برنز فاطمه قشلاق پور رتبه 10 را کسب نمودند.
در این میان چهار دانش آموز دیگر ایرانی که به صورت مهمان شرکت داشتند فرزاد فتحی و سید شایان خالویی تفتی برنده مدال نقره و همچنین علی عباسی و عرفان بیات برنده مدال برنز شدند.
این عکس آزمون رصد را به نمایش می گذارد