جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 مطالب پیشنهادی
 رياضيات و طبيعت - 2
رياضيات و طبيعت - 2 مشاهده‌ي علمي
عكس‌هاي زيبا با توضيحاتي كوتاه ...

مشاهده قبلي (رياضيات و طبيعت 1)

صفحه‌ي اصلي مشاهده علمي

مشاهده بعدي (صورت هنگام صحبت)


      

 عدد پی

هر دایره، حتی قرص خورشیدی که در این تصویر از کسوف کامل در کاپادوچیای ترکیه در سال 2006 گرفته شده است، بدون استثناء از این قاعده پیروی می کند که محیط تقسیم بر قطر برابر با عدد پی است. این عدد اولین بار به طور نه چندان دقیق توسط مصریان و بابلیان محاسبه شد. رقم اعشار پی (...1415926/3) تا حدود هزار میلیون رقم محاسبه شده است.



فراکتال‌ها

تعداد زبادی از عوامل طبیعی مانند شبنم بر روی شاخه های یک درخت، نشان دهنده‌ی رابطه‌ای است که "همسانی" در مقیاس‌های کوچک و کوچک تر دارد. این طبیعت فراکتال، فرم هایی از فراکتال‌های ریاضی را تقلید می کند به طوري‌که شکل‌ها در مقیاس‌های متفاوت تکرار می شوتد. فراکتال های این چنینی مانند مجموعه‌ی معروف مندلبرو (Mandelbrot) قابل بیان توسط هندسه‌ی کلاسیک نیستند.


   


     
 صفر -  جای‌بان و عدد

صفر یکی از مفاهیم بسیار مهم در ریاضیات است. مفهوم صفر به عنوان جای بان (برای مثال : کاربرد صفر در تمایز عدد 33 و 303)؛ در تمدن های هند و بابلی شکل گرفت. سه ریاضیدان هندی، به نام‌های براهما گوپتا، ماهاویرا، بهاسکارا، به ترتیب در سده های 628 ،850 و 1185 بعد از میلاد مسیح صفر را به عنوان یک عدد ارزش گذاری کردند و قواعدی برای جمع، تفریق ضرب و تقسیم به وسیله ی صفر وضع نمودند.



دنباله فیبوناچی

لئوناردو فیبوناچیِ ایتالیایی جهانگردی بود که مفهوم صفر و سیستم عددیِ  هندو-عربی را در سال 1200 بعد از میلاد، به اروپاییان معرفی کرد. او همچنین دنباله‌ای از اعداد را با استفاده از جمعیت ایده‌آلی از خرگوش‌ها شرح داد. این جمعیت ایده‌آل شامل یک جفت خرگوش است که در هر ماه یک جفت دیگر تولید کند با این فرض که برای هر جفت یک ماه زمان لازم است تا به بلوغ برسد. حاصل این زاد‌آوری به صورت دنباله‌‌ای از اعداد  ... و0،1،1،2،3،5،8،13  است. هر عدد در این دنباله از جمع دو عدد قبل بدست می‌آید.


     


      
 تناسب طلایی (فی)

نسبت اعداد متوالی در دنباله‌ی فیبوناچی، به عددی معروف به نسبت طلایی یا فی (= ...618033989/1) نزدیک مي‌شود. این تناسب  زیباشناختیٍ جذاب، در بسیاری از طرح‌های معمارانه‌ی ساخت بشر و همچنین در معماری گیاهان یافت می‌شود. مارپیچ طلاییِ تشکیل‌شده، به شیوه‌ای شبیه به مارپیچ فیبوناچی را می‌توان با دنبال کردن طرح دانه‌های آفتابگردان از مرکز به طرف خارج در تصویر روبه‌رو مشاهده کرد.



دنباله‌ی هندسی

باکتری‌هایی مانند
جمعیت خود را در زمانی کمتر از 40 دقیقه به دو برابر افزایش می دهند. این الگوی رشد جمعیت، دنباله‌ای هندسی است که هر عدد از دو برابر شدن عدد قبل حاصل می شود:
[f(n+1) = 2 f(n)] 
و باعث افزایش سریع در جمعیت در زمان بسیار کوتاه می شود.


     



     

مثال نقض 
 

اثبات، ابزاری است برای یافتن قوانینی که در ریاضیات تعریف می‌شوند. یکی از این اثبات‌ها در ریاضیات «مثال نقض» است. روشی که برای اثبات پدیده‌ای طبیعی توسط خانم نانسی نایت در مرکز تحقیقات آب و هوای آمریکا، در بررسی تئوری بی‌همتایی دانه‌های برف به‌کار گرفته شد. این تئوری در ابتدا توسط  آقای ویلسن بنتلی در جریان شاهکار عکس‌برداری وی از حدود 5000 دانه‌ی برف در سال 1930 مطرح شد. او هیچ دو دانه‌ی برفی شبیه به هم را نیافت.





بی‌نهایت
 

آیا یک بی‌نهایت (بیکران) از بی‌نهایت دیگر بزرگ‌تر است؟ تعداد همه‌ی اعداد طبیعی مانند ... ,1,2,3 بی‌نهایت است. همچنین مجموعه‌ی اعداد بین صفر و یک بیکران است. آیا یک مجموعه‌ی اعداد از مجموعه‌ی اعداد دیگر بزرگ‌تر خواهد بود؟ سوال های عمیق ریاضیات مانند این می تواند در شما احساسی از کوچکی در عالم پهناور به وجود آورد.


    

 

مشاهده قبلي (رياضيات و طبيعت 1)

صفحه‌ي اصلي مشاهده علمي

مشاهده بعدي (صورت هنگام صحبت)


1388/6/18 لينک مستقيم

فرستنده :
نعمت الله HyperLink HyperLink 1391/6/1
مـتـن : بسيار عالي بود.

فرستنده :
فلاح طلب HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : برايم جلب ومفيد است

فرستنده :
خانم HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : خوب است

فرستنده :
scientist HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : سلام. مطلب خوبی بود. اگه مطالبی در مورد کاربرد ریاضیات تو سایت بذارید خیلی خوب میشه. ممنون

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : عاااااااااااااااااااااااااااالی بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : مطلبتون خوب بود ولی کمی کوتاه بود کامل تر و مفصل تر باشه بهتره

فرستنده :
محمد HyperLink HyperLink 1389/2/7
مـتـن : خوب بود

فرستنده :
حمید HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : من فکر می کنم که تمام معلومات ما بر یک اصول و منتج به قوانین مشابه می گردد مثلا تعداد برگهای یک درخت در نقطه مشخص متناسب با شرایط پرورشی آن وژنتیک منحصر به فرد آن می باشد و چنانچه از همان درخت چند نشاء تهیه شود و در شرایط مشابه پرورش یابد قاعدتا باید تعداد برگ یکسان داشته باشند اینطور نیست؟
در مورد دانه های برف تنها عوامل محیطی می باشند که تاثیر گذارند نه؟
پاسـخ : حمید جان نظر تو کاملا درسته.در این مطلب سعی شده با نگاه قاعده مند ریاضی به عوامل طبیعی نگاه بشه و این دیدگاه بیان بشه که هر عامل طبیعی حتی بی نظم ترین و بیقاعده ترین اونها مثل فراکتال ها با داشتن حداکثر آشفتگی و بی نظمی باز هم از یک نظم ریاضیاتی تبعیت می کنه. در مثالی که خودت اوردی درباره برگ درختان یا الگوی رشد شاخه ها این نظم و الگوی ریاضی توسط ژنتیک (رمز های زیستی) به گیاه القا می شه و هرگز درختی در طبیعت نمی بینی که شاخه هاش در یک راستای عمودی و زیر هم قرار بگیره.عوامل طبیعی و محیطی می تونند در این نظم تاثیر گذار باشند اما نمی تونند ساختار کلی رو تغییر بدهندشاید مثال درخت زیاد خوب نباشه اما این نظم دیوانه کننده و بدون نقص رو می تونی در الگو های گلبرگ های گل آفتابگردان یا مخروط ها به وضوح ببینی. پیشنهاد می کنم برای لحظه ای خودت رو از بند قواعد زیستی رها کنی تا بتونی زیبایی که من مد نظرم هست رو در طبیعت ببینی. موفق باشی.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : خوب بود

فرستنده :
roohullah HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : this page was interesting for me.
so i am waiting for another new information
best regards
roohullah.

فرستنده :
ولی محمدی طراح ونقاش HyperLink HyperLink 1388/10/30
مـتـن : برای من هندسه جالب است وهمیشه دنبال هندسه پنهان در موجودات هستم میتوانید مطالب دراین خصوص را برام ارسال نمایید متشکر میشوم
پاسـخ : سلام دوست عزير
لطفا منظورتون رو از «هندسه‌ي پنهان» را براي ما به‌طور دقيق‌تر بنويسيد.
در موجودات مختلف مي‌توان از نگاه‌هاي متفاوت، هندسه‌هاي متفاوتي را پيدا كرد، از جمله «هندسه‌ي فراكتالي»
ما هندسه‌هاي ناپيدايي در فيزيك نيز داريم كه واقعاً پنهانند، يعني بشر نمي‌تواند درك ذهني‌اي از آن داشته باشد و فقط به‌صورت تئوري مطالعه مي‌شوند.

فرستنده :
نیلو وآذین HyperLink HyperLink 1388/10/20
مـتـن : ما الان سر زنگ کامپیوتر توی سایت مدرسه نشستیم روز 5شنبه زنگ آخر که خسته کننده ترین زنگ هفته است سایت خوبی بود کاری کرد چرت نزنیم
پاسـخ : آفرين به شما :)
البته حتما قبلش درساتونو كامل خونده بودين ;)
حالا چرا فكر مي‌كنين درس كامپيوتر خسته‌كنندس؟!
مطلب‌هاي كامپيوتر سايت رو ديديد؟ مثلا مطلب‌هاي هوش مصنوعي در قسمت «علوم و فنون جديد». حتما يه نگاهي بندازيد، اميدوارم بعدش نظرتون راجع به درس كامپيوتر بهتر بشه.

با آرزوي موفقيت و شادي هميشگي شما

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/10/20
مـتـن : افتضاح

فرستنده :
بطليموس HyperLink HyperLink 1388/10/20
مـتـن : خوب بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/10/1
مـتـن : سایت خوبی بود

فرستنده :
سید علی غفاری HyperLink HyperLink 1388/10/1
مـتـن : بد

فرستنده :
دکترحسابی HyperLink HyperLink 1388/10/1
مـتـن : ای ب نبود پسرچون!!!تلاش بیشتر کن

فرستنده :
فلاح HyperLink HyperLink 1388/10/1
مـتـن : جالب بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/8/15
مـتـن : سايت خيلي خوبي بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/8/15
مـتـن : ریاضیات علمی بسیار جذاب است که پیدا کردن مصداق های طبیعی برای قضایا درک موضوع را آسان تروجذاب ترمی کندوریاضیات راشیرین ترمی کند

فرستنده :
انیشتین HyperLink HyperLink 1388/8/2
مـتـن : افتضاح بود

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 محتواي زنده مشاهده علمي

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.