XMod
 جلسه‌ي چهل و هشتم
جلسه‌ي چهل و هشتم
آشنایی با انواع سیستم شوت در روبات های فوتبالیست. آشنایی با سلنویید. آشنایی با رله. توضیح درباره ی مدارات الکترونیکی در سیستم شوت سلنویید و ...

با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید
در این جلسه طبق قرار قبلی به موضوع سیستم شوت در ربات‌های فوتبالیست دانش‌آموزی خواهیم پرداخت. بدون مقدمه وارد بحث می‌شویم.
ربات‌های فوتبالیست هم مثل یک بازیکن فوتبال واقعی باید بتوانند توپ را شوت کنند یا آن را پاس بدهند. ‌برای این کار، ربات نیاز به یک بازوی مکانیکی دارد تا در مواقع لزوم توپ را با قدرت دلخواه به سمت مقصد مورد نظر شوت کند. این بازو فقط کافیست بتواند توپ را از جلوی ربات با سرعت هل بدهد. شدت شوت را می توان با کنترل قدرت این بازوی مکانیکی تعیین کرد.

برای طراحی این بازوی مکانیکی، معمولاً از یکی از دو سیستم زیر استفاده می‌شود:

1- سیستم پنوماتیک یا بادی
2- سیستم سلنویید یا آهنربای الکتریکی


هر کدام از این دو سیستم مزایا و معایبی دارند، به عنوان مثال سیستم ‌پنوماتیک دارای پیچیدگی‌های فنی‌ای است که پیاده سازی این سیستم را بر روی ربات برای ما دشوارتر می‌کند. همچنین این سیستم فضای بیشتری را نسبت به سیستم سلنویید اشغال می‌کند. در این جلسه ما فقط به تشریح سیستم دوم خواهیم پرداخت و در مورد مدارات الکترونیک و راه‌انداز آن توضیح خواهیم داد.



  استفاده از سیستم سلنویید یا آهنربای الکتریکی برای سیستم شوت



همان‌طور که گفته شد، اساس کار ما در طراحی این سیستم، یک آهنربای الکتریکی است. آهنرباهای الکتریکی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف در بازار موجود است. در این سیستم ما نیاز به یک آهنربای الکتریکی‌ای داریم که بتواند مانند شکل زیر، یک اهرم را در راستای افقی به سمت جلو هل دهد. این اهرم نیز باید به نوعی با توپ در تماس باشد تا نیروی سلنویید را به توپ منتقل کند.


 
قسمت متحرک در سلنویید اصطلاحاً پیستون نام دارد، جابه جایی این پیستون در انواع مختلف متفاوت است، اما معمولاً در حدود 3-2 سانتی متر است.

سلنویید ها در حالت کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:
1- ضربه زن یا هل دهنده (Push Type)
2- کشنده (‌Pull Type)



سلنوییدهای "ضربه زن" در هنگام برقرار شدن جریان، پیستون را با شتاب به سمت خارج بدنه‌ی اصلی سلنویید هل می‌دهند. نوع دیگری که در بازار ایران نیز بیشتر در دسترس است، سلنوییدهای کشنده است، این نوع سلنوییدها در هنگام برقرار شدن جریان الکتریکی، پیستون را به سمت داخل می‌کشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سلنوییدها می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

http://www.societyofrobots.com/actuators_solenoids.shtml



 مدارات الکترونیکی و راه انداز سلنویید



ولتاژ کاری این سلنوییدها معمولاً در حدود 30 ولت است، اما برای افزایش توان و قدرت شوت، می‌توان با رعایت برخی نکات اختلاف پتانسیل بالاتری را بر روی سلنویید اعمال کرد، کما اینکه برخی تیم‌ها تا 120 ولت نیز بر روی سلنویید اختلاف پتانسیل قرار می‌دهند.
اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان چنین اختلاف پتانسیلی را در ربات تأمین کرد؟
برای این منظور چند عدد خازن 20 ولتی را ابتدا به صورت موازی شارژ می‌کنند، سپس آن‌ها را به صورت سری به سلنویید متصل می‌کنند. در شکل‌های زیر این مراحل به تفکیک نشان داده شده است.
مدار شماره 1، خازن‌ها به صورت موازی در حال شارژ شدن:




و مدار شماره‌ی 2، خازن‌ها به صورت سری در حال تخلیه در سلنویید (در زمان شوت کردن توپ) :
 

همان‌طور که در شکل بالا می‌بینید، در مدار شماره‌ی 2، برای تأمین ولتاژ مورد نیاز سلنویید، خازن‌ها با یکدیگر به صورت سری بسته شده‌اند، همان‌طور که می‌دانید در این حالت ولتاژ اعمال شده بر روی سلنویید، برابر با جمع ولتاژ این 4 خازن است.
بدیهیست که ربات در طول بازی ممکن است ده‌ها و صدها شوت بزند و در هر بار شوت زدن نیز باید یکبار خازن‌ها دِشارژ و سپس مجدداً شارژ شوند. اما چگونه می‌توان مداری طراحی کرد که بتواند در یک حالت خازن‌ها را به صورت موازی شارژ کند، و در حالت دیگر خازن‌ها را به صورت سری به سلنویید متصل کند؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا با نوعی سوییچ الکترومکانیکی به نام "رله" آشنا می‌شویم. رله نوعی کلید الکتریکی است، که به وسیله‌ی آن می‌توان جریان الکتریکی را قطع و وصل نمود، تنها تفاوت آن با کلیدهای فشاری معمولی‌ای که روی بسیاری از دستگاه‌های خانگی وجود دارند این است که، شما برای قطع وصل کردن جریان، نیازی به فشار دادن کلیدی ندارید، بلکه باید آن را به وسیله‌ی جریان الکتریکی کنترل کنید. 
    
           

رله‌ها بر حسب نوع استفاده در انواع مختلفی ساخته می‌شوند، معروف‌ترین نوع رله، رله‌های 2 حالته (1 کانتَکت) هستند.(شکل بالا سمت چپ)
این رله‌ها 5 پایه دارند که شکل آن به صورت شماتیک در زیر کشیده شده است:


 
همان‌طور که در شکل نشان داده شده است، در حالت عادی پایه‌های 1 و 2 به یکدیگر متصل هستند، اما زمانیکه بر روی پایه‌های + و – (شکل بالا) جریان قرار گیرد، اتصال به شکل زیر برقرار می‌شود:



ولتاژی که برای تحریک پایه‌های + و -  رله باید استفاده شود معمولاً 5 یا 12 ولت است. ولتاژ فعال سازی رله‌های معمولاً بر روی بدنه‌ی آن‌ها درج می‌شود.
برای کسب اطلاعات جامعتر در مورد رله نیز می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

http://www.rowand.net/Shop/Tech/AllAboutRelays.htm

حال که با رله آشنا شده‌ایم، می‌توان با استفاده از چند عدد رله مداری طراحی نمود که ، در حالت معمولی خازن‌ها با یکدیگر موازی بسته شوند و برای شارژ شدن به باطری متصل شوند، و در حالت دیگر، رله‌ها به صورت سری بر روی سلنویید تخلیه شوند.
نقشه‌ی این مدار به همراه توضیحات کامل‌تر، در جلسه‌ی آینده ارایه خواهد شد.
منتظر سوالات و نظرات دوستان عزیز هستیم.

تا جلسه‌ی آینده خدا نگه‌دار
دوست شما، فراز امیرغیاثوند



1388/8/27 لينک مستقيم

فرستنده :
علي HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام
شما در طول جلسات گذشته در مورد step motor هيچ توضيحي نداديد.چرا؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز
حتماً در جلسات اینده در مورد این نوع موتورها مفصلاً توضیح خواهیم داد. ممنونم از انتفادتون. پیروز باشید

فرستنده :
رضا HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام و خسته نباشید و با تشکر از مطالب مفیدتان.من تازه کار روبات را شروع کردم و ابتدا از رباتهای مسیر یاب.آیا نقشه مداری که در سایتتان هست درست کار میکنه؟من جواب نگرفتم.میشه خواهش کنم کمی منو راهنمایی کنید.با تشکر
پاسـخ : سلام رضا جان
ممنونم. بله رضا جان، اما فقط دقت کن که خروجی موتورها نیاز به یک درایور موتور مثل l298 دارد، یعنی خروجی ای که برای موتورها در نظر گرفته شده است جریان دهی کافی ندارد و حتماً نیاز به تقویت دارد.
پیروز باشید

فرستنده :
S_Ahmad HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام
باید بهتون تبریک بگم و ازتون یه دنیا تشکر کنم!
تبریک به خاطر این که یک سایت عالی دارین و تشکر بابت این که علم خودتون را به اشنراک می زارین.
کمتر سایتی مثل سایت شما دیدم که کامل , دقیق و دارای سطح فنی بالا باشه که این ها همه به خاطر شماست.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم از لطفتون. خوشحالم که مطالب سایت مورد پسندتون واقع شده. ما رو از نظرات و پیشنهاداتتون خوبتون محروم نکنید.
براتون ارزوی پیروزی و شادکامی می کنم.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : مسخره ها اینقد به تیز هوشا رسیدین چی شد پس اینا می رن تو مسابقات مقام می ران این طوریه رباتیک رو هم مثل همه چیز معلم مخصوصُ و دم تشکیلات لعنتی ها اگه یه خورده انصاف داشتید این همه علاقه ها هدر نمیرفت با همتونم

فرستنده :
andy HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : خیلی عالیه.ممنون

فرستنده :
مريم HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سلام آقا فراز ماه
ميشه لطفا برنامه نويسي با code vision براي ربات امدادرسان براي من به ايميلم ارسال كنيد نياز فوري دارم
يه دنيا از لطفتون ممنون
پاسـخ : سلام دوست عزیز
متاسفانه باید عرض کنم این کار امکان پذیر نیست. زیرا هر برنامه برای رباتی خاص با سخت افزار مخصوص همان ربات و با توجه به شرایط همان مسابقه نوشته می شود و بر روی هیج ربات دیگری قابلیت اجرا ندارد. اما فکر می کنم شما با استفاده از همین مطالب و با کمی تلاش و پشتکار بتوانید خودتون برنامه ی ربات مورد نظرتو را بنویسید. بنده هم هر کمکی از دستم بر بیاد در خدمت شما خواهم بود.
پیروز باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سایت شما خیلی عالیه . خیلی برام کمک کرد.اگه میشه برای من تمام جلسات روباتیک رو بفرستید
پاسـخ : ممنونم علی جان. خوشحالم که مطالب براتون مفید بودند.
شما از همین طریق نمی توانید به مطالب دسترسی داشته باشید؟

فرستنده :
رضا HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با تشکر از تمام کسانی که زحمت کشیدند.
پاسـخ :

فرستنده :
reza HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام و خسته نباشید و با تشکر از مطالب ارزنده و مفیدتان.من روبات مسیر یابی که در سایت قرار داده بودید را خواستم درست کنم که با اشکالات متعددی مواجه شدم از جمله فاصله سنسورها و نیز پایه های pic16f84a و بخصوص قسمتی که به dc motor وصل میشه.فکر کنم نقشه مدار کامل نیست و یا برخی خطوط اشتباه رسم شده میشه خواهش کنم کمی بیشتر مرا راهنمایی کنیدبه خدا دعاتون میکنم.(هر چند می دونم کسی به خواهش ما توجه نمی کنه)
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم که مطالب را با دقت دنبال می کنید.
بله، در اون مدار خروجی که به موتور ها متصل شده است جربان دهی پایینی دارد و نیاز به یک درایور مثل L298 یا تقویت ترنزیستوری دارد. اگر در مورد سایر یخش های مدار نیز سوالی دارید بتده در خدمتتون هستم.
پیروز باشید.

فرستنده :
دانیال HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با عرض سلام خدمت اقا فراز .من تازه با سایتتون اشنا شدم و دانشجو الکترونیک هستم یعنی دنبال سایت خوب میگشتم که سایت شما را پیدا کردم امیدوارم که در تمامی مراحل زندگی موفق باشید. می خواستم بپرسم تقریبا چقدر طول میکشه که من بتونم یک ربات خوب مسیر یاب بسازم با توجه به اینکه من کمیC++ و visual basic بلد هستم وهمچنین برای شروع کار باید چی کار کنم ممنون می شم یه توزیح مفصل بدین(درمورد وسایل الکترونیکی وهمچنین نرم افزارهای مربوطه وقیمت انها ) ببخشید بااین که تازه به گروه شما ملحق شدم این همه سوال پرسیدم
پاسـخ : سلام دانیال جان
بسیار خوشحالم که به جمع ما پیوستی. عذر خواهی می کنم که با تاخیر فراوون به شما پاسخ می دهم. امیدوارم مطالب سایت تا به اینجا برات مفید بوده باشند.
تا همین جا تقریباً تمام مطالبی که شما برای ساخت یک ربات مسیریاب پییشرفته نیاز دارید عنوان شده است. فقط در زمینه ی نظر برنامه نویسی باید مطالب بیشتر مطرح شود، و با توجه به اینکه شما به C++ تسلط دارید پس احتمالاً در این باب مشکلی نخواهید داشت. سایر توضیحات در داخل جلسات به تفصیل داده شده است، در مورد قیمت قطعاتهم، شما برای ساخت یک ربات مسیریاب ،بیش از 50 ، 60 هزار تومان هزینه نخواهید داشت(البته ربات هایی که برای مسابقات طراحی و ساخته می شوند ممکن است بیش از این هزینه داشته باشند.)
اگر در مورد مطالب سایت، نظر، پیشنهاد و یا سوالی داشتید بنده در خدمت شما خواهم بود.
براتون آرزوی پیروزی و موفقیت می کنم.

فرستنده :
ضيائي HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سلام.من يكبار از شما سوال كردم ولي جواب نداديد.بازم مي پرسم.من كاردان برق هستم و مي خوام الكترونيك رو شروع كنم.ميكرو ها و برنامه نويسي اونها. كمكم كنيد تا از يه جايي شروع كنم.ممنونم.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
عذر خواهی می کنم که سوالتون را با تاخیر جواب میدم.
فکر می کنم برای شروع این سایت بتونه خیلی کمکتون کنه. شما اگر مطالب را طبق همین نظمی که در سایت قرار داده شده دنبال کنید، حتماً با کمی تلاش و پی گیری می توانید به سرعت در این مسیر پیشرفت کنید. بنده هم در خدمت شما خواهم بود تا سوالات و مشکلات احتمالی شما را تا حد امکان پاسخگو باشم.
پیروز باشید.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 جلسه‌ي چهل و هشتم
جلسه‌ي چهل و هشتم
آشنایی با انواع سیستم شوت در روبات های فوتبالیست. آشنایی با سلنویید. آشنایی با رله. توضیح درباره ی مدارات الکترونیکی در سیستم شوت سلنویید و ...

با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید
در این جلسه طبق قرار قبلی به موضوع سیستم شوت در ربات‌های فوتبالیست دانش‌آموزی خواهیم پرداخت. بدون مقدمه وارد بحث می‌شویم.
ربات‌های فوتبالیست هم مثل یک بازیکن فوتبال واقعی باید بتوانند توپ را شوت کنند یا آن را پاس بدهند. ‌برای این کار، ربات نیاز به یک بازوی مکانیکی دارد تا در مواقع لزوم توپ را با قدرت دلخواه به سمت مقصد مورد نظر شوت کند. این بازو فقط کافیست بتواند توپ را از جلوی ربات با سرعت هل بدهد. شدت شوت را می توان با کنترل قدرت این بازوی مکانیکی تعیین کرد.

برای طراحی این بازوی مکانیکی، معمولاً از یکی از دو سیستم زیر استفاده می‌شود:

1- سیستم پنوماتیک یا بادی
2- سیستم سلنویید یا آهنربای الکتریکی


هر کدام از این دو سیستم مزایا و معایبی دارند، به عنوان مثال سیستم ‌پنوماتیک دارای پیچیدگی‌های فنی‌ای است که پیاده سازی این سیستم را بر روی ربات برای ما دشوارتر می‌کند. همچنین این سیستم فضای بیشتری را نسبت به سیستم سلنویید اشغال می‌کند. در این جلسه ما فقط به تشریح سیستم دوم خواهیم پرداخت و در مورد مدارات الکترونیک و راه‌انداز آن توضیح خواهیم داد.



  استفاده از سیستم سلنویید یا آهنربای الکتریکی برای سیستم شوت



همان‌طور که گفته شد، اساس کار ما در طراحی این سیستم، یک آهنربای الکتریکی است. آهنرباهای الکتریکی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف در بازار موجود است. در این سیستم ما نیاز به یک آهنربای الکتریکی‌ای داریم که بتواند مانند شکل زیر، یک اهرم را در راستای افقی به سمت جلو هل دهد. این اهرم نیز باید به نوعی با توپ در تماس باشد تا نیروی سلنویید را به توپ منتقل کند.


 
قسمت متحرک در سلنویید اصطلاحاً پیستون نام دارد، جابه جایی این پیستون در انواع مختلف متفاوت است، اما معمولاً در حدود 3-2 سانتی متر است.

سلنویید ها در حالت کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:
1- ضربه زن یا هل دهنده (Push Type)
2- کشنده (‌Pull Type)



سلنوییدهای "ضربه زن" در هنگام برقرار شدن جریان، پیستون را با شتاب به سمت خارج بدنه‌ی اصلی سلنویید هل می‌دهند. نوع دیگری که در بازار ایران نیز بیشتر در دسترس است، سلنوییدهای کشنده است، این نوع سلنوییدها در هنگام برقرار شدن جریان الکتریکی، پیستون را به سمت داخل می‌کشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سلنوییدها می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

http://www.societyofrobots.com/actuators_solenoids.shtml



 مدارات الکترونیکی و راه انداز سلنویید



ولتاژ کاری این سلنوییدها معمولاً در حدود 30 ولت است، اما برای افزایش توان و قدرت شوت، می‌توان با رعایت برخی نکات اختلاف پتانسیل بالاتری را بر روی سلنویید اعمال کرد، کما اینکه برخی تیم‌ها تا 120 ولت نیز بر روی سلنویید اختلاف پتانسیل قرار می‌دهند.
اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان چنین اختلاف پتانسیلی را در ربات تأمین کرد؟
برای این منظور چند عدد خازن 20 ولتی را ابتدا به صورت موازی شارژ می‌کنند، سپس آن‌ها را به صورت سری به سلنویید متصل می‌کنند. در شکل‌های زیر این مراحل به تفکیک نشان داده شده است.
مدار شماره 1، خازن‌ها به صورت موازی در حال شارژ شدن:




و مدار شماره‌ی 2، خازن‌ها به صورت سری در حال تخلیه در سلنویید (در زمان شوت کردن توپ) :
 

همان‌طور که در شکل بالا می‌بینید، در مدار شماره‌ی 2، برای تأمین ولتاژ مورد نیاز سلنویید، خازن‌ها با یکدیگر به صورت سری بسته شده‌اند، همان‌طور که می‌دانید در این حالت ولتاژ اعمال شده بر روی سلنویید، برابر با جمع ولتاژ این 4 خازن است.
بدیهیست که ربات در طول بازی ممکن است ده‌ها و صدها شوت بزند و در هر بار شوت زدن نیز باید یکبار خازن‌ها دِشارژ و سپس مجدداً شارژ شوند. اما چگونه می‌توان مداری طراحی کرد که بتواند در یک حالت خازن‌ها را به صورت موازی شارژ کند، و در حالت دیگر خازن‌ها را به صورت سری به سلنویید متصل کند؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا با نوعی سوییچ الکترومکانیکی به نام "رله" آشنا می‌شویم. رله نوعی کلید الکتریکی است، که به وسیله‌ی آن می‌توان جریان الکتریکی را قطع و وصل نمود، تنها تفاوت آن با کلیدهای فشاری معمولی‌ای که روی بسیاری از دستگاه‌های خانگی وجود دارند این است که، شما برای قطع وصل کردن جریان، نیازی به فشار دادن کلیدی ندارید، بلکه باید آن را به وسیله‌ی جریان الکتریکی کنترل کنید. 
    
           

رله‌ها بر حسب نوع استفاده در انواع مختلفی ساخته می‌شوند، معروف‌ترین نوع رله، رله‌های 2 حالته (1 کانتَکت) هستند.(شکل بالا سمت چپ)
این رله‌ها 5 پایه دارند که شکل آن به صورت شماتیک در زیر کشیده شده است:


 
همان‌طور که در شکل نشان داده شده است، در حالت عادی پایه‌های 1 و 2 به یکدیگر متصل هستند، اما زمانیکه بر روی پایه‌های + و – (شکل بالا) جریان قرار گیرد، اتصال به شکل زیر برقرار می‌شود:



ولتاژی که برای تحریک پایه‌های + و -  رله باید استفاده شود معمولاً 5 یا 12 ولت است. ولتاژ فعال سازی رله‌های معمولاً بر روی بدنه‌ی آن‌ها درج می‌شود.
برای کسب اطلاعات جامعتر در مورد رله نیز می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

http://www.rowand.net/Shop/Tech/AllAboutRelays.htm

حال که با رله آشنا شده‌ایم، می‌توان با استفاده از چند عدد رله مداری طراحی نمود که ، در حالت معمولی خازن‌ها با یکدیگر موازی بسته شوند و برای شارژ شدن به باطری متصل شوند، و در حالت دیگر، رله‌ها به صورت سری بر روی سلنویید تخلیه شوند.
نقشه‌ی این مدار به همراه توضیحات کامل‌تر، در جلسه‌ی آینده ارایه خواهد شد.
منتظر سوالات و نظرات دوستان عزیز هستیم.

تا جلسه‌ی آینده خدا نگه‌دار
دوست شما، فراز امیرغیاثوند



1388/8/27 لينک مستقيم

فرستنده :
علي HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام
شما در طول جلسات گذشته در مورد step motor هيچ توضيحي نداديد.چرا؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز
حتماً در جلسات اینده در مورد این نوع موتورها مفصلاً توضیح خواهیم داد. ممنونم از انتفادتون. پیروز باشید

فرستنده :
رضا HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام و خسته نباشید و با تشکر از مطالب مفیدتان.من تازه کار روبات را شروع کردم و ابتدا از رباتهای مسیر یاب.آیا نقشه مداری که در سایتتان هست درست کار میکنه؟من جواب نگرفتم.میشه خواهش کنم کمی منو راهنمایی کنید.با تشکر
پاسـخ : سلام رضا جان
ممنونم. بله رضا جان، اما فقط دقت کن که خروجی موتورها نیاز به یک درایور موتور مثل l298 دارد، یعنی خروجی ای که برای موتورها در نظر گرفته شده است جریان دهی کافی ندارد و حتماً نیاز به تقویت دارد.
پیروز باشید

فرستنده :
S_Ahmad HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام
باید بهتون تبریک بگم و ازتون یه دنیا تشکر کنم!
تبریک به خاطر این که یک سایت عالی دارین و تشکر بابت این که علم خودتون را به اشنراک می زارین.
کمتر سایتی مثل سایت شما دیدم که کامل , دقیق و دارای سطح فنی بالا باشه که این ها همه به خاطر شماست.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم از لطفتون. خوشحالم که مطالب سایت مورد پسندتون واقع شده. ما رو از نظرات و پیشنهاداتتون خوبتون محروم نکنید.
براتون ارزوی پیروزی و شادکامی می کنم.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : مسخره ها اینقد به تیز هوشا رسیدین چی شد پس اینا می رن تو مسابقات مقام می ران این طوریه رباتیک رو هم مثل همه چیز معلم مخصوصُ و دم تشکیلات لعنتی ها اگه یه خورده انصاف داشتید این همه علاقه ها هدر نمیرفت با همتونم

فرستنده :
andy HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : خیلی عالیه.ممنون

فرستنده :
مريم HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سلام آقا فراز ماه
ميشه لطفا برنامه نويسي با code vision براي ربات امدادرسان براي من به ايميلم ارسال كنيد نياز فوري دارم
يه دنيا از لطفتون ممنون
پاسـخ : سلام دوست عزیز
متاسفانه باید عرض کنم این کار امکان پذیر نیست. زیرا هر برنامه برای رباتی خاص با سخت افزار مخصوص همان ربات و با توجه به شرایط همان مسابقه نوشته می شود و بر روی هیج ربات دیگری قابلیت اجرا ندارد. اما فکر می کنم شما با استفاده از همین مطالب و با کمی تلاش و پشتکار بتوانید خودتون برنامه ی ربات مورد نظرتو را بنویسید. بنده هم هر کمکی از دستم بر بیاد در خدمت شما خواهم بود.
پیروز باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سایت شما خیلی عالیه . خیلی برام کمک کرد.اگه میشه برای من تمام جلسات روباتیک رو بفرستید
پاسـخ : ممنونم علی جان. خوشحالم که مطالب براتون مفید بودند.
شما از همین طریق نمی توانید به مطالب دسترسی داشته باشید؟

فرستنده :
رضا HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با تشکر از تمام کسانی که زحمت کشیدند.
پاسـخ :

فرستنده :
reza HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با سلام و خسته نباشید و با تشکر از مطالب ارزنده و مفیدتان.من روبات مسیر یابی که در سایت قرار داده بودید را خواستم درست کنم که با اشکالات متعددی مواجه شدم از جمله فاصله سنسورها و نیز پایه های pic16f84a و بخصوص قسمتی که به dc motor وصل میشه.فکر کنم نقشه مدار کامل نیست و یا برخی خطوط اشتباه رسم شده میشه خواهش کنم کمی بیشتر مرا راهنمایی کنیدبه خدا دعاتون میکنم.(هر چند می دونم کسی به خواهش ما توجه نمی کنه)
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم که مطالب را با دقت دنبال می کنید.
بله، در اون مدار خروجی که به موتور ها متصل شده است جربان دهی پایینی دارد و نیاز به یک درایور مثل L298 یا تقویت ترنزیستوری دارد. اگر در مورد سایر یخش های مدار نیز سوالی دارید بتده در خدمتتون هستم.
پیروز باشید.

فرستنده :
دانیال HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : با عرض سلام خدمت اقا فراز .من تازه با سایتتون اشنا شدم و دانشجو الکترونیک هستم یعنی دنبال سایت خوب میگشتم که سایت شما را پیدا کردم امیدوارم که در تمامی مراحل زندگی موفق باشید. می خواستم بپرسم تقریبا چقدر طول میکشه که من بتونم یک ربات خوب مسیر یاب بسازم با توجه به اینکه من کمیC++ و visual basic بلد هستم وهمچنین برای شروع کار باید چی کار کنم ممنون می شم یه توزیح مفصل بدین(درمورد وسایل الکترونیکی وهمچنین نرم افزارهای مربوطه وقیمت انها ) ببخشید بااین که تازه به گروه شما ملحق شدم این همه سوال پرسیدم
پاسـخ : سلام دانیال جان
بسیار خوشحالم که به جمع ما پیوستی. عذر خواهی می کنم که با تاخیر فراوون به شما پاسخ می دهم. امیدوارم مطالب سایت تا به اینجا برات مفید بوده باشند.
تا همین جا تقریباً تمام مطالبی که شما برای ساخت یک ربات مسیریاب پییشرفته نیاز دارید عنوان شده است. فقط در زمینه ی نظر برنامه نویسی باید مطالب بیشتر مطرح شود، و با توجه به اینکه شما به C++ تسلط دارید پس احتمالاً در این باب مشکلی نخواهید داشت. سایر توضیحات در داخل جلسات به تفصیل داده شده است، در مورد قیمت قطعاتهم، شما برای ساخت یک ربات مسیریاب ،بیش از 50 ، 60 هزار تومان هزینه نخواهید داشت(البته ربات هایی که برای مسابقات طراحی و ساخته می شوند ممکن است بیش از این هزینه داشته باشند.)
اگر در مورد مطالب سایت، نظر، پیشنهاد و یا سوالی داشتید بنده در خدمت شما خواهم بود.
براتون آرزوی پیروزی و موفقیت می کنم.

فرستنده :
ضيائي HyperLink HyperLink 1388/11/7
مـتـن : سلام.من يكبار از شما سوال كردم ولي جواب نداديد.بازم مي پرسم.من كاردان برق هستم و مي خوام الكترونيك رو شروع كنم.ميكرو ها و برنامه نويسي اونها. كمكم كنيد تا از يه جايي شروع كنم.ممنونم.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
عذر خواهی می کنم که سوالتون را با تاخیر جواب میدم.
فکر می کنم برای شروع این سایت بتونه خیلی کمکتون کنه. شما اگر مطالب را طبق همین نظمی که در سایت قرار داده شده دنبال کنید، حتماً با کمی تلاش و پی گیری می توانید به سرعت در این مسیر پیشرفت کنید. بنده هم در خدمت شما خواهم بود تا سوالات و مشکلات احتمالی شما را تا حد امکان پاسخگو باشم.
پیروز باشید.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
 test
Use module action menu to edit content
 1











 صفحه‌ي اول

تنظیمات میزبان
مديريت پورتال‌ها
تعاریف ماژول‌ها
مدیریت فایل
مشتريان تبليغات
SQL
زمانبندي برنامه‌ها
مديريت زبان‌ها
مديريت جستجو
مديريت لیست‌ها
مديريت کاربران ارشد
Open-SearchEngine Admin
رویه ها
تنظیمات سایت
مديريت صفحات
نقش های امنیتی
مديريت كاربران
مشتريان تبليغات
گزارشات سایت
گروه های خبری
مدیریت فایل
سطل بازيافت
نمایشگر رخدادها
رویه ها
مديريت زبان‌ها
تنظیمات سایت
احراز هویت
مرورگر راهكارها
PageBlaster
What's New
صفحات شركت صفر و يك
نظرسنجي انجمن كامپيوتر
تست براي خانم معزي
صفحه خالي
ورود
جواد
مخفي3
مخفي 4
صفحه چت و گفتگو
تست - اميرغياثوند
تست انجمن
مسابقات المپيادها
المپيادهاي علمي رشد
تالار گفتگو
زنگ تفريح المپيادها
تست معرفي سايت
عليمرداني
صدري
خانه كامپيوتر
تست نظرسنجي
عليمرداني 2
پيمان داودي
عليمرداني 4
المپياد رياضي
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد زيست شناسي
عليمرداني 5
وب 2
وب 2 (صفحه اول)
قريبي فر
زنگ‌تفريح‌ها
فلش‌هاي بزرگ شيمي
عليمرداني 6
عليمرداني 10
عليمرداني 12
تست آلبوم
فراز اميرغياثوند
پرسش و پاسخ زيست شناسي
پرسش و پاسخ علمي
پرسش و پاسخ كامپيوتر
پرسش و پاسخ علمي
فعاليت‌هاي علمي
صدري تست
تست
فلش‌هاي رياضي
برندگان شيمي واقعي2
درباره رشد
نقشه سايت
ارتباط با رشد
صفحه اصلي انجمنها
راهنماي استفاده از انجمن
پایگاههای مدارس و استانها
پایگاههای رشد
پایگاههای مفید
وزارت آموزش و پرورش
معرفي چرخه‌ي سوخت هسته‌اي ايران
شهيد بهشتي و آموزش و پرورش
پایگاه مدارس جمهوری اسلامی ایران
فراخوان مقاله‌ی پدافند غيرعامل
ويژه‌نامه‌ی ماه مبارك رمضان
فراخوان مقاله‌ی اقتصاد سالم
ويژه‌نامه‌ی نوروز 1388 هجری شمسی
مسابقه‌ی عكاسی - مكان‌های ديدنی ايران - 1388
جشنواره‌ی فرهنگی و هنری پايداری ملی
پدافند غيرعامل - شبكه‌ی رشد
گالري عكس پدافند غيرعامل رشد
اخبار پدافند غيرعامل
پيوندهای مفيد پدافند غيرعامل
آموزش پدافند غيرعامل
دفاع غيرعامل در دفاع مقدس
بانك فايل پدافند غيرعامل
مقالات منتخب فرهنگيان - پدافند غيرعامل
آموزش دفاع غيرعامل - نظامی
اخبار جشنواره پايداری
بيانيه‌ی هيئت داوران جشنواره‌ی پايداری ملی
مصاحبه با دكتر جلالی - رييس سازمان پدافند غيرعامل
معرفي اعضای شورای سياستگذاری و مسئولين كميته‌ها
جشنواره از منظر دبير جشنواره - سيد محمدرضا مصطفوی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - شعر و داستان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - هنرهای تجسمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی -سايت و پايگاه مجازی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی عمومی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات فرهنگيان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی ترجمه‌
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - پژوهش‌های علمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - كتاب‌ها
آثار برتر جشنواره پايداری -پايان‌نامه‌های دانشجویی
آثار برتر جشنواره پايداری - مجلات و نشريات
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - گزارش مستند
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - فيلم
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - لوح فشرده
هفت‌سين چيست؟
آيين‌های نوروزی ايرانيان
پيامك‌های نوروزي
صوت و اسكرين‌سيور نوروزی
عيد در فرهنگ اسلامی
نوروز از ديدگاه دكتر شريعتی
گالری تصاوير نوروز 1388 رشد
مسابقه‌ی عكاسی مكان‌های ديدنی ايران - نوروز 1388
دعاهای روزهاي ماه رمضان
ربناهای قرآن
پایگاه مدارس استان آذربایجان شرقی
پایگاه مدارس استان آذربایجان غربی
پایگاه مدارس استان اردبیل
پایگاه مدارس استان اصفهان
پایگاه مدارس استان ایلام
پایگاه مدارس استان بوشهر
پایگاه مدارس استان تهران
پایگاه مدارس استان چهارمحال و بختیاری
پایگاه مدارس استان خراسان شمالی
پایگاه مدارس استان خراسان رضوی
پایگاه مدارس استان خراسان جنوبی
پایگاه مدارس استان خوزستان
پایگاه مدارس استان زنجان
پایگاه مدارس استان سمنان
پایگاه مدارس استان سیستان و بلوچستان
پایگاه مدارس استان فارس
پایگاه مدارس استان قزوین
پایگاه مدارس استان قم
پایگاه مدارس استان کردستان
پایگاه مدارس استان کرمان
پایگاه مدارس استان کرمانشاه
پایگاه مدارس استان کهکیلویه و بویراحمد
پایگاه مدارس استان گلستان
پایگاه مدارس استان گیلان
پایگاه مدارس استان لرستان
پایگاه مدارس استان مازندران
پایگاه مدارس استان مرکزی
پایگاه مدارس استان هرمزگان
پایگاه مدارس استان همدان
پایگاه مدارس استان یزد
پایگاه های علمی، آموزشی، فرهنگی
سازمان های دولتی
رسانه ها
معرفی پایگاههای دانشگاهی و موسسات آموزش عالی
معرفی مدارس
بانك نرم‌افزار رشد
آلبوم عكس
دانشنامه
آزمون الكترونيكي و بانك سؤال
فعاليت‌هاي علمي رشد
هدايت تحصيلی
آموزش الكترونيكي
امتحانات نهایی پايه‌ی سوم متوسطه
سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای سال 86
سؤالات نهايي رشته‌هاي نظري سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي فني سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي حرفه‌اي سال 85
سؤالات نهایی رشته‌های نظری سال 86
سؤالات نهایی رشته‌های فنی سال 86
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 88
آموزش ويندوز و نرم‌افزارهاي كاربردي
آموزش تایپ فارسی
آموزش الکترونیکی كتاب‌های درسی
متن کتاب های درسی
انتخاب من
مشاغل من
مجموعه سوالات
مشاوره‌ي تيزهوشان و اولیاي آن‌ها
مصاحبه المپيادها
پيوندها
المپياد رياضي
نتايج نظرسنجي
علوم و فنون جديد
رباتيك
مشاهده‌ي علمي
مناسبت‌ها
لينك‌هاي مسابقه‌ها و زنگ‌تفريح‌هاي المپيادها
كارآفريني
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد شيمي
المپياد زيست‌شناسي
زنگ تفريح زيست
مسابقه‌ي زيست‌
سرفصل‌ها
آموزش زيست‌شناسي
مصاحبه و گزارش زيست‌شناسي
انيميشن‌هاي زنگ‌تفريح‌هاي زيست‌شناسي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌شناسي
راهنماي سايت المپياد زيست‌شناسي
برندگان مسابقه‌ي المپياد زيست‌شناسي
پرسش و پاسخ شيمي
مسابقه‌ي المپياد شيمي
راهنماي سايت المپياد شيمي
زنگ تفريح شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
آموزش شيمي
مصاحبه و گزارش شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي - 3
مسابقه‌ي شيمي > برندگان مسابقه‌ي شيمي
برندگان شيمي واقعي(مخفي)
مسابقه‌ي فيزيك
زنگ تفريح فيزيك
تاريخچه‌ي ني فيزيك
برندگان مسابقه‌ي المپياد فيزيك
راهنماي سايت المپياد فيزيك
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت پانزدهم
بزرگان فيزيك
آموزش فيزيك
مصاحبه و گزارش فيزيك
عكس روز فيزيك
عكس المپياد فيزيك
مسابقه كامپيوتر
زنگ تفريح كامپيوتر
تاريخچه‌ي المپياد جهاني كامپيوتر
مصاحبه و گزارش كامپيوتر
راهنماي سايت المپياد كامپيوتر
انيميشمن‌هاي كامپيوتر
برندگان مسابقه‌ي المپياد كامپيوتر
مسابقه‌ي رياضي
زنگ تفريح رياضي
تاريخچه‌ي رياضي
راهنماي سايت المپياد رياضي
برندگان مسابقه‌ي رياضي
آموزش رياضي
مصاحبه و گزارش المپياد رياضي
گزارش‌هاي تصويري المپياد رياضي
زنگ تفريج رياضي
گزارش المپياد جهاني فيزيك - قسمت پنجم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سيزدهم
گزارشی از المپیاد جهانی فیزیک - قسمت هفتم
گزارش از المپياد جهاني فيزيك - قسمت يازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هشتم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت شانزدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هفدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيک- قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سوم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوم
پشت صحنه‌ي المپياد جهاني فيزيك - قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت چهارم
المپياد جهاني رياضي در سال 1387
المپياد جهاني فيزيك در سال 1387
المپياد جهاني كامپيوتر در سال 1387
المپياد جهاني شيمي در سال 1387
المپياد جهاني زيست‌شناسي در سال 1387
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت بيستم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نوزدهم
راهنما
وضعيت:نمايشويرايشDesign پنل كنترل نمايش داده شود؟
عملكردهاي صفحه
اضافه كردن تنظيمات حذف

كپي Export Import
اضافه كردن ماژول جديداضافه كردن ماژول موجودماژول: <يك ماژول انتخاب كنيد>LinksRotatorSimple GallerySimple Gallery Tag CloudSnapsis PageBlasterText/HTMLXML/XSLXMod FormViewZeroAndOne_Menuآكاردئونآناليزگر گوگلاخباراطلاعیه هاانجمناوقات شرعیبازخوردپرسش و پاسختب استريپتب استريپ پيشرفتهچت و گفتگوحساب کاربرفرم سازقاب تبلیغاتیقاب محتواگالري تصاويرگرداننده محتوالینک درختیلینک عکس دارمحتواي زندهمستنداتمعرفی سایتمنومنوي کنارينتایج جستجونظرسنجینقشه سايتنمايش اسلايدي محتواي زندهنمايشگر عكس تصادفيوبلاگورودورودی جستجوکاربران آنلاین SSOکتابهاکتابها-منتخبکتابها-مولفان قاب: ContentPane
عنوان: الحاق: بالاانتها اضافه كردن
قابليت مشاهده: شبيه صفحهفقط ويرايشگران صفحه رديف كردن: چپمركزراستنا مشخص

نصب ماژولهاي اضافي امور معمول
سايت كاربران نقش‌ها

فايل ها راهنما Solutions



شبكه‌ی رشد
سرویسهای آموزشی
گالري‌ها
پيوندها
انجمن‌ها
پست الکترونیکی
شما و رشد
مخفی
اخبار و اطلاعيه‌ها
menuu
مدیریت
میزبان


چهار‌شنيه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ خروج ProfileAdmin



صفحه اولدانشنامهفعالیتهای علمیآموزش الکترونیکیهدایت تحصیلیسوال و آزموناخبار و اطلاعیه هاگالری عکسپیوند هابانک نرم افزارانجمنهاپست الکترونیکی

Edit TabStrip



عنوان

عنوان را در اين قسمت وارد نمائيد
متن

متن را در اين قسمت وارد نمائيد جعبه متن اصلی ویرایشگر متن قوی

  صفحه‌ي اصلي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
    فعاليت‌هاي علمي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
 
  المپياد رياضي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد فيزيك
مسابقه: رولر كاستر (10 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد كامپيوتر
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد شيمي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد زيست‌شناسي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    خبر
» ماشين كانوي (2 شهريور)
» ماشين كانوي (2 شهريور)


متن Html خام


ترتيب نمايش

ترتيب نمايش را در اين قسمت وارد نمائيد
كليدواژه

كليد واژه ها را در اين قسمت وارد نمائيد

تاييد انصراف حذف







صفحه‌‌ی اول | درباره‌‌ی رشد | ارتباط با رشد | نقشه‌‌ی رشد
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی
معاونت فن آوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی > دفتر توسعه فناوری اطلاعات آموزشی

مدت زمان ساخت صفحه 0.5468925 ثانيه
 11
Use module action menu to edit content