زنگ تفریح 239
کیسههای هوا از زمان تولیدشان در دهه 1980 جان انسانهای زیادی را حفظ کردهاند. برای هر ماشینی داشتن کیسه هوا یک مزیت محسوب میشود. اما آیا میدانید که کیسه هوا چیست و چگونه و چرا بعنوان یک امتیاز برای ماشین شما محسوب میشود؟ در این زنگ تفریح به شما جواب این سوال را خواهیم داد.
آیا تا به حال کنجکاو شدهاید که چرا کیسههای هوا برای هر اتومبیلی بسیار مهم هستند؟ آیا میدانید کیسههای هوا چه هستند و از چه ساخته شدهاند؟ کیسههای هوا تجهیزات امنیتی لازم و واجب برای هر اتومبیلی هستند.
آیا میدانید کیسه هوا چیست؟
کیسه هوا یک وسیله امنیتی مانند کمربند ماشین میباشد. این تجهیزات ضربهگیرهایی هستند که درون هر اتومبیلی برای محافظت از شما و سرنشینان ماشین شما در برابر حوادث ناگوار و تصادف در هنگام رانندگی ساخته شدهاند.
آیا میدانید یک کیسه هوا چگونه کار میکند؟
یک کیسه هوا از سه بخش تشکیل شده است. اولین قسمت خود کیسه است که از پارچه نایلونی درست شده است و درون فرمان یا داشبورد اتومبیلتان بصورت تا خورده شده قرار دارد. بخش دوم کیسه هوا، حسگری است که در زمان تصادف به کیسه اطلاع میدهد که باز شود. حسگر نیروی ضربهای معادل با برخورد با یک دیوار آجری با سرعت حدود 10 الی 15 مایل در ساعت را حس میکند. بخش سوم شامل یک سیستم باد کننده کیسه میباشد.
کیسههای هوا با استفاده از سدم آزید و پتاسیم نیترات باد میشوند. هرگاه هر ضربهای اتفاق بیفتد، حسگر نیروی ضربه را حس میکند و به کیسه منتقل میکند تا باد شود. در آن موقع، سدیم آزید و پتاسیم نیترات بسرعت با هم واکنش داده و موج بزرگی از گاز نیتروژن داغ را تولید میکنند. گاز کیسه را باد میکند و سبب میشود که کیسه از فرمان یا داشبورد به بیرون پرتاب شود. بعد از یک ثانیه، باد کیسه بواسطه سوراخهای موجود روی آن شروع به خالی شدن میکند تا کیسه از جلوی شما جمع شود.
دو نوع از کیسههای هوایی که در ماشینها استفاده میشوند وجود دارد؛ کیسههای هوای جلو و قسمتهای جانبی دیگر. کیسههای هوای پیشرفتهی جلو احتمال و درجه قدرت باز شدن کیسه هوای راننده و مسافر را تخمین میزند. کیسههای هوای جانبی تجهیزاتی هستند که از سینه و سر شما در شرایطی که ضربهای به اطراف ماشین وارد شود محافظت میکنند.
تاریخچه کیسههای هوا
آلن برید (Allen Breed) دارندهی امتیازنامه اختراع سیستم حسگر ضربه درون ماشین میباشد. در سال 1968، اولین کیسهی هوای الکترومکانیکال خودرو که از سیستم حسگر ضربه استفاده میکرد اختراع شد.
در سال 1971، شرکت اتومبیل فورد اولین خودروهای دارای کیسه هوا را بصورت آزمایشی تولید کرد. در سال 1973، جنرال موتورز کیسههای هوا رو آزمایش کرد و آنها را فقط در خودروی دولتمردان به کار برد. در سال 1973، اولدزموبیل تورونادو اولین ماشین خود برای مسافران که دارای کیسه هوا بود معرفی کرد. بعدا جنرال موتورز نیز این حرکت را دنبال کرد. تا سال 1998، کیسههای هوا تبدیل به یک الزام در هر اتومبیل شده بودند.
در کیسههای هوا به طراحی، پارچه و ترکیبات استفاده شده در آنها دقت شده است.
امیدواریم بعد از خواندن این مطلب میزان آگاهی شما نسبت به این تجهیزات امنیتی بیشتر شده باشد و در هنگام خرید ماشین حتما به این عنصر مهم توجه داشته باشید.