«پتاسيم كلرات» به شكل كريستال يا پودر جامد سفيد رنگي است كه مادهي اكسيداز بسيار خوبي است. در مواد منفجر شونده، كبريت و آتشبازي از آن استفاده ميشود. زماني كه در مجاورت حرارت قرار ميگيرد و تجزيه ميشود - خصوصا با حضور كاتاليزور منگنز- مولكول اكسيژن آزاد ميكند.
«شكر» يك منبع انرژي است. زماني كه «پتاسيم كلرات» و «شكر» معمولي با هم تركيب شوند و يك قطره «اسيد سولفوريك» به عنوان كاتاليزور به آن اضافه شود، دو ماده بهشدت با هم واكنش ميدهند. در حالي كه گرماي بسيار زيادي با شعلهي ارغواني زيبا همراه با مقدار زيادي دود توليد ميكند ( رنگ ارغواني احتمالا به دليل قرار گرفتن «پتاسيم» در برابر حرارت است). در آزمايش زير تقريبا مقدار برابري از «پتاسيم كلرات» و «شكر» – كه به صورت پودر دآمده است- را در يك ظرف شيشهاي كوچك به شدت با هم مخلوط ميكنيم. اين واكنش با افزودن يك قطره «اسيد سولفوريك» آغاز ميشود و همانطور كه گفته شد يك شعلهي زيباي ارغواني توليد ميكند. ظرف شيشهاي بهطور خاصي با انفجار ميشكند. اين آزمايش از نماهاي نزديك نيز نمايش داده شده است.
توجه! | - در تركيب «شكر» پودر شده با «پتاسيم كلرات» بايد به اين نكته توجه كنيد كه به خوبي اين ذرات با هم مخلوط شوند، در غير اينصورت پودر«شكر» آتش را خفه خواهد كرد. | | - آزمايش با ذرات درشت «شكر» هم قابل انجام ميباشد ولي مقدار اسيد بيشتري نياز خواهد بود. | | - در اين آزمايش مقدار زيادي دود توليد ميشود، در نتيجه بايد در زير هود يا محلي انجام گيرد كه تهويهي مناسب داشته باشد. |
| - «پتاسيم كلرات» اكسندهاي بسيار قوي است؛ بنابراين تركيب آن با «شكر» را ذخيره نكنيد، زيرا احنمال انفجار ناخواسته وجود دارد. | | - در هنگام خارج كردن «پتاسيم كلرات» از بطري آن، توجه كامل داشته باشيد، زيرا بيرون ريختن تودهاي آن باعث ايجاد جرقه و آتشگيري يا انفجار بطري ميشود. | | - واكنش بايد در فضاي آزاد يا زير هود انجام گيرد. |
|