برای انجام آزمایش سولفوریک اسید غلیظ را بر روی شکر خوراکی که از قبل در مقداری آب خیس خورده است اضافه میکنیم.
سولفوریک اسید، کربوهیدرات را دهیدراته (آبزدایی) میکند. شکر به رنگ قهوهای و به شکل کارامله (شكر در حرارت بالا و در غياب رطوبت، كارامله ميگردد) درمیآید.
بیشتر مادهی جامد سیاه باقی مانده کربن است. بخار تولید شده در این آزمایش گرماده تولید بخار میکند که سبب انبساط و حجیم شدن ماده میشود.
سولفوریک اسید به سولفور دی اکسید کاهیده میشود و برگ گل رز را که به عنوان شناساگر به کار رفته است بیرنگ میکند.
|
|
«اسید را روی شکر خیس میریزیم»
«شروع واکنش»
«آبزدایی از شکر و تیره شدن آن»
«حجیم شدن در اثر خروج گاز»
«تغییر رنگ گلبرگ گل رز»
|