انجام آزمايش شمارهي سه، كار با منبع تغذيه، كامپيوتر به عنوان مولد، كار با 7segment
به نام خدا
با عرض سلام و تبريک سال نوي خورشيدي خدمت همه ي دوستان خوبم
سالي سرشار از شادي و برکت رو براي همه ي دوستان و همه ي هم وطنان عزيزم آرزو مي کنم.
اميد واريم در سالي که از سوي رهبر کبير انقلاب، سال نوآوري و شکوفايي ناميده شده است، فرصت ها و بسترها ي مناسب براي رشد و شکوفايي علاقه مندان و دانشمندان همه ي علوم از جمله علم رباتيک، که علمي پيشرو و پر اهميت در سطح جهان مي باشد، بيش از پيش فراهم آيد.
بدون مقدمه ي بيشتر سومين آزمايش رو با هم شروع مي کنيم.
نحوه ي استفاده از منبع تغذيه ي کامپيوتر، به عنوان مولد: |
همانطور که در جلسات پيش ذکر شد، منبع تغذيه يا Power ِ کامپيوتر شخصي (PC) شما ، مي تواند به عنوان يک منبع تغذيه ي ايده آل براي کار ما مورد استفاده قرار گيرد. منيع تغذيه هاي موجود در کامپيوتر ها، چندين ولتاژ خروجي مختلف دارند که پر استفاده ترين آنها براي کار ما، 12 و 5 ولت مي باشد.
Power يا منبع تغذيه ي کامپيوتر معمولاً در قسمت پشت و در بالاي Case شما قرار دارد.
مراحل کار:
ابتدا درب سمت چپ Case را (مانند شکل بالا) باز کنيد. (معمولاً براي باز کردن درب Case بايد پيچ هاي پشت را باز کنيد)
کار با منبع تغذيه ي کامپيوتر بسيار ساده است و فقط کافيست يکي از سوکت هايي که از منبع خارج شده و به هيچ قسمتي متصل نيست را پيدا کنيد و به سوراخ هاي سوکت يک تکه سيم متصل کرده و خروجي ولتاژ بگيريد. يوراخ هايي که از منبع تغذيه سيم قرمز به آن ها وارد شده است ولتاژ 5ولت، و سوراخ هايي که سيم زرد به آن ها وارد شده است ولتاژ 12 ولت دارند. سيم هاي مشکي هم پايانه ي – مي باشند.
همانطور که مي دانيم، هر 7Segment يک رقمي، از 8 LED مجزا از هم تشکيل شده است. هر کدام از اين LED ها به صورت مستقل از هم روشن و خاموش مي شوند و مي توان به وسيله ي آنها اعداد مختلف را نمايش داد. پايه ي مربوط به هر LED در شکل زير نمايش داده شده است.
براي راه اندازي 7Segment، دقت کنيد که اگر 7Segment شما کاتد (+) مشترک باشد، بايد پايه ي "مشترک" به "+" و ديگر پايه ها در صورت لزوم به "–" متصل شوند، و اگر 7Segment آند مشترک بود، روند کار وارونه است، يعني پايه "مشترک" به "–" و ساير پايه ها به "+" متصل مي شوند.
مثلاً براي نمايش عدد "2" توسط يک 7Segment کاتد مشترک، بايد يکي از (يا هر 2) پايه هاي "مشترک" به + و پايه هاي"A,BG,E,D" به – متصل شوند.
چند نکته: 1- براي کنترل جريان ورودي به LED ها و جلوگيري از سوختن قطعه، بهتر است پايه هاي مشترک را به جاي سيم ، با يک مقاومت 100اهم به تغذيه ي + يا – متصل کنيد. 2- اگر از برد برد استفاده مي کنيد، دقت کنيد که پايه هاي 7Segment را به گونه اي روي برد قرار دهيد که به يکديگر متصل نشوند. 3- تغذيه ي مدار بايد 5 ولت باشد. |
براي تمرين سعي کنيد همه اعداد 0 تا 9 را به وسيله ي 7segment نمايش دهيد.
در جلسه ي بعد راه اندازي يک ديود حساس به نور را آموزش خواهيم داد و مداري طراحي مي کنيم که با تغيير نور محيط بتوان ميزان نور يک LED را کنترل کرد.
سوالات و پيشنهادات خودتون رو حتماً با ما در ميون بگذاريد.
سال خيلي خوبي رو براي همه ي دوستاي خوبم آرزو مي کنم
خدا نگه دار
دوست شما، فراز