زنگ تفريح شماره 63
++C آنچنان كه بعضي تصور ميكنند بزرگ نيست، البته آنقدر كوچك هم نيست كه صرفاً براي مقاصد آموزشي استفاده شده باشد. اغلب ++C را با C#، C يا جاوا مقايسه ميكنند در حاليكه اين زبانها نيز در مقايسه با زبان برنامهسازي پاسكال بسيار بزرگند.
دنياي برنامهسازي نسبت به 30 سال قبل بسيار پيچيدهتر شده است و زبانهاي برنامهسازي مدرن اين پيچيدگي را منعكس ميكنند.
در حال حاضر مستندات پيشنويس ++C حدود 750 صفحه است كه 400 صفحه از آن به توصيف كتابخانه ميپردازد. تمام جنبههاي مختلف زبان با جزيياتي آزاردهنده! فقط 350 صفحه از اين مستندات را تسكيل ميدهد. همچنين كتاب زبان برنامهسازي ++C بيش از 1000 صفحه است ولي فقط 350 صفحه از آن به توصيف زبان ميپردازد. بقيه به توصيف كتابخانه و تكنيكهاي برنامهسازي ميپردازند.
بايد به اين نكته توجه كرد كه كتابخانهي ++C در مقايسه با كتابخانه زبانهايي مانند جاوا و python كوچك است. نهايتاً اين كه آن دوران گذشته است که يك برنامهساز مبتدي كليه جزييات يك زبان برنامهسازي را بداند. افراد بسيار كمي از "همهي C" يا "همهي جاوا" آگاهي دارند و البته، آنها هم مبتدي نيستند. بنابراين هيچكس مجبور نيست براي آنكه مبتديان بر C++ مسلط نيستند پوزش بخواهد.
آنچه كه بايد در مورد هر زبان برنامهنويسي و از جمله ++C انجام داد اين است كه زير مجموعهاي از امكانات آنرا انتحاب كنيد و برنامهنويسي را آغاز كنيد، سپس به تدريج امكانات ديگر زبان و كتابخانههايش را فرا بگيريد.
اگر كسي بخواهد مالك ++C باشد، آن شخص يا نهاد سازمان استاندارد جهاني يا ايزو است. مستندات ++C داراي داراي حق امتياز ايزو است. شركتهاي عرضه كننده كامپايلر مانند آي.بي.ام، اينتل، سان مايكروسيستمز، گروه طراحي اديسون، مايكروسافت يا بنياد GNU مالك اين زبان نيستند. حتي پايهگذار اين زبان ادعاي مالكيت اين زبان را ندارد.
اينگونه به نظر نميرسد. با كاهش استفاده از ++C در يك يا چند حوزه، در حوزههاي ديگر شاهد رشد استفاده از اين زبان هستيم. بيشترين استفاده از ++C در زير ساختها (مانند مخابرات، نرمافزارهاي بانكي، سيستمهاي نهفته و ...) ميباشد كه برنامهنويسان ++C كدهاي خود را در معرض نمايش عمومي قرار نميدهند.
بسياري از نرمافزارهاي جالب و مهم ++C مورد توجه قرار نميگيرند.، براي فروش عرضه نميشوند و يا ذكري از زبان برنامهنويسي به ميان نميآيد. موتور جست و جوي گوگل، فتوشاپ، مايا، آفيس از مايكروسافت نمونههايي از اين دسته هستند.
منبع: مجله گزارش كامپيوتر