به دليل اهميت همايش سالانهي نخبگان اروپا و اهميت به دانش آموزان و طرحهاي ابداعي دانش آموزان و معلمين و ادامهي کارشان در صنايع و دانشگاه، يکي از عناوين و مخترين المپيادي و دانش آموزي که دانشگاه را نيز شروع کرده، براي شما معرفي ميکنيم.
پکتین (نوعي ژلاتين گياهي) موجود در یک گرم پوست موز قادر است 25 لیتر آب را تصفیه کند.
مقدمه:
از جاييکه المپيادهاي علمي، بنياديهايي مانند نخبگان، استعدادهاي درخشان و جوايز متعدد علمي در کشورهاي پيشرفته و در حال توسعه راهي ست سريعتر تا دانش آموزان و دانشجويان به صنايع و فناوري معرفي شوند، لازم ديديم يکي از مهمترين جوايز را در قالب گزارش يک مقاله و سوابق يک دانش آموز ايتاليايي براي شما آماده کنيم.
دانش آموزان، معلمين و موسسههاي علمي که بخشي اين روزها بيشتر به فعاليتهاي اقتصادي حول المپيادها مشغولند، و عدم ارتباط علم با صنعت به معناي واقعي، جاي خالي بزرگي ايجاد کرده تا مبترکين، دانش آموزان پر تلاش و نه لزوما آنچه به نام نخبه معرفي ميشوند، و همينطور تمام علاقه منداني که در سنين کم و حتي بالا، طرحهاي مختلفي را مينويسند، يا اجرايي ميکنند، بايد انگيزهي بيشتري براي پيگيري فعاليتهاي خود داشته باشند.
در کشورهاي پيشرفته و در حال توسعه نمونههاي فعال بسياري از اين مسابقات علمي و معرفي مبترکين به صنايع و شروع به کار و پژوهش وجود دارد. اميدواريم روزي در ايران هم اين فعاليتها بجاي کلاسهاي المپياد و کنکور که بنگاه هاي اقتصادي هستند، به پژوهش و نتيجه گيري از فعاليتها و کاربرد در صنايع پا بگيرد.
در مطالب بعدي نيز چنين گزارشهايي براي راهنمايي و انگيزه دادن به دانش آموزان وراي هر سطح دانش و نمراتي که ميگيرند، خواهيم داشت.
این کشف توسط یک دانشجوی رشته مهندسی که در دانشگاه سالنتوی ایتالیا در حال تحصیل است، صورت گرفته است و نیز یکی از اختراعات مهم دهه های آینده محسوب شود. این کشف به دوران تحصیل او در مقطع دبیرستان و شرکت در یکی از آزمونهای علمی بر می گردد. فیلترهایی که این دانشجوی بیست ساله از پوست موز اختراع کرده است بهترین ماده تمیز کننده مخازن آب هستند. لازم به ذکر است این آزمایش با ریشه ی برخی گیاهان و سبیزیجات نیز صورت گرفته است و کمترین صدمه را محیط زیست وارد می کنند و باعث می شوند مخازن آب دوباره قابل استفاده گردند.
آلوارو ماجّو (Alvaro Maggio) می گوید:«یک گرم پوست موز می تواند تا25 لیتر و حتی بیشتر آب را تصفیه کند. طی آزمایشات صورت گرفته این ماده ی طبیعی میزان آلودگی یک لیتر آب با 1300 میکروگرم آلاینده را تا 98% کاهش داده است. باید خاطر نشان کرد پوست موز تا نُه بار قابل استفاده است و در طی این نُه دفعه می تواند همانند دفعه نخست 98% از آلودگی آب را از بین ببرد.»
استفاده از آب آشامیدنی :
ماجو در خصوص این کشف در آوریل سال 2015
مقاله ای به کمک معلم شیمی و زیست شناسی
دوران دبیرستان خود به رشته ی تحریری در اورد
و از جزاییات اختراع خود توضیحاتی ارائه داد.
|
مفید هم برای محیط زیست و هم راه کاری اقتصادی. ماجو در ادامه می افزاید: «روشهای بسیاری برای تصفیه آب وجود دارد، اما این روش بیست برابر کاراتر از روشهای مرسوم میباشد. از لحاظ اقتصادی باید این نکته را در نظر داشت که خشک کردن این ماده به راحتی توسط نور خورشید صورت می گیرد، در نتیجه هیچگونه احتیاجی به ابزارهای صنعتی نیست. در خصوص فیلترها نیز یک راه حل اکولوژیک وجود دارد. و آن اینکه فرایند شیمایی که از طریق آن یونهای فلزیِ آلاینده آب از بین می رود «جذب سطحی» نام دارد و به کمک عنصر پکتین صورت می گیرد حال آنکه رها سازی این آلایندهها اصطلاحا «دفع» نام دارد. به واسطه همین فرایند است که پوست میوه دوباره قابل استفاده می شود. با استفاده از این روش به کمک انرژی خورشید می توانیم از کارتریج فیلتری بارها استفاده کنیم.»
المپیاد های علمی:
« این کشف به سالهای نوجوانی و آن هنگام که پشت نیمکتهای دبیرستان آینده خود را رقم می زدم، بر میگردد. زمانی که قصد کردم در المپیاد شرکت کنم. سپس در سپتامیر سال 2014 در آزمون ملی Invfactor شرکت کردم. طبق قوانینِ آزمون تنها نُه اختراع پذیرفته می شد که اتفاقا من یکی از آنها بودم و هیئت داوران من را دعوت به شرکت در مراسم «شب پژوهشگران» کرد.
|
این اختراع حسابی گل کرد چراکه درست در همان زمان آبخوانهایی که قناتها را تغذیه می کردند آلوده شده بودند. بعد از آن در آزمونهای دیگری از جمله آزمون بنیاد ملی نخبگان شرکت کردم. در این رقابت که از سوی باشگاه پژوهشگران اروپا برگزار می شد تنها 3 پروژه از ایتالیا باید معرفی می شد و من یکی از این سه نفر بودم. تعدا پروژه های شرکت کننده از کُل جهان 104 بود.»
ماجو بیش از نقل مکان به شمال ایتالیا و آغاز پیشینه ی خود در مقام محقق در تاریخ 16 اکتبر به مناسبت روز نخبگان به عنوان نماینده فریختگان جوان در مجلس سنای به ایتالیا حضور یافت . چنانکه این پژوهشگر جوان اذعان می دارد تا کنون پیشنهادهای کاری بسیاری دریافت داشته است اما هیچ یک متناسب با معیارهای او نبوده او همچنان در انتظار پیشنهادات معقول تری حتی از خارج ایتالیا است.
روي تصوير کليک کنيد.
منبع:
Corriere della Sera
منابع مفيد:
مشاهده علمي
بخش شيمي فعاليتهاي علمي
بخش زيست فعاليتهاي علمي