| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1389/8/28 |
| | | | | مـتـن : |
سايتتون به درد بچه ها ابتدايي مي خوره چرا اينقدر سطح علمي تون پايينه | | | | | پاسـخ : | سلام دوست عزیز ممنون از نظرت. نمی دونم منظورت از بخش من است یا نظرت راجع به کل سایت رشد است. در مورد بخش خودم متاسفم اگر نتونسته این مطالب توقع علمی ات رو بر آورده کنه. ازت دعوت می کنم به بخش های دیگه سایت رشد هم سری بزنی مطمئن هستم که حتما نظرت عوض می شه. بحش علوم و فنون جدید، روبوتیک و بخش های تخصصی المپیاد های علمی. به هر حال این سایت قصد داره به سوال های علمی دانش آموزان پاسخ بده و تمام رسالت و توان خودش رو در این زمینه تا حد امکان برای دانش آموزان قرار داده است. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1389/8/11 |
| | | | | مـتـن : |
سلام درموردتیتراسیون اسیدوبازمطلب میخواستم.ممنون ازلطفتون | | | | | پاسـخ : | به این جا سری بزنید: http://old.roshd.ir/Default.aspx?tabid=296
http://olympiad.roshd.ir/QuestionAnswer/QuestionAnswer.aspx?OlympiadName=Chemistry&number=1965&cat=1&qmode=0 | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
سما |
|
|
1389/8/11 |
| | | | | مـتـن : |
لطفا درمورد تیتراسیون اسید وباز بیشترمطلب ارایه کنید.ممنون | | | | | پاسـخ : | سلام دوست عزیز.خسته نباشی. از آنجا که بخش مشاهده علمی تنها به علوم شیمی نمی پردازه توصیه می کنم برای گرفتن جواب به بخش المپیاد شیمی و زنگ تفریح شیمی سری بزنی. در اونجا مطالب جالبی پیدا خواهی کرد.موفق باشی. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
الناز |
|
|
1389/7/20 |
| | | | | مـتـن : |
درتهیه اسیدها آب روی اسید اضافه میشودیا اسیدروی آب؟چرا؟ | | | | | پاسـخ : | الناز عزیز سوال بسیار مهمی پرسیدی که جا داره در یک مطلب جدا به اون پرداخته بشه. مسئله موارد ایمنی در کارهای آزمایشگاهی بخصوص در کار با مواد شیمیایی موضوعیه که قبل از انجام هر آزمایشی باید بهش دقت بشه و آموزش داده بشه. حالا جواب سوالت: در رقیق کردن اسید ها با آب (احتمالا منظورت از تهیه اسید این بوده) باید دقت کرد که همیشه اسید را به آب اضافه کنید. معمولا در مورد رقیق کردن اسید های ضعیف اتفاق خطرناکی نمی افته اما در مورد اسید های قوی این مسئله اهمیت بسیار زیادی پیدا می کنه. علت: واکنش اسید قوی با آب با آزاد شدن مقدار زیادی گرما همراهه ( واکنش گرماده) و در صورتی که آب رو به مقدار زیادی اسید اضافه کنید بلافاصله این گرما توسط آب گرفته خواهد شد و اب به جوش می آد و خطر پاشیده شدن آب و اسید برای فرد آزمایش کننده وجود داره. بنابراین همیشه و همیشه اسید را به آب اضافه کنید. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
فرنوش |
|
|
1389/7/19 |
| | | | | مـتـن : |
salam.agar mishe javabe mano saritar bedid.asare serke bar jooshe shirin gazie karbon di oksid ast.ba tarhe azmayeshi sabet konid ke gaze tolid shode karbon di oksid ast? | | | | | پاسـخ : | سلام فرنوش جان خسته نباشی. حالا که انقدر عجله داری جواب سوالت رو مختصر می دم. برای شناسایی گاز دی اکسید کربن یک آزمایش کلاسیک هست که هر وقت ازت خواستن وجود گاز دی اکسید کربن رو اثبات کنی می تونی ازش استفاده کنی.فقط کافیه گاز دی اکسید کربن حاصل از این واکنش اسید و باز رو به طریقی جمع کنی و هدایت کنی در محفظه ای که یک شمع در اون روشنه.دی اکسید کربن شمع رو خاموش خواهد کرد چون برای فرایند سوختن نیاز به گاز اکسیژن هست. البته این راحت ترین شیوه است. می تونی از شناساگر های دی اکسید کربن هم استفاده کنی که رنگ شناساگر به محض تماس با گاز دی اکسید کربن محلول تغییر خواهد کرد. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
مهدی |
|
|
1389/4/10 |
| | | | | مـتـن : |
خسته نباشید مطالب مفیدی در سایت قرار داده اید لطفا درباره تیتراسیون اسید وباز ودامنه کار شناساگر ها مطالبی را در سایت قرار دهید. | | | | | پاسـخ : | سلام و خسته نباشید به شما دوست عزیز. از اونجایی که در بخش مشاهده علمی به موضوعات مختلفی پرداخته می شه و این بخش سعی داره بیشتر به معرفی حوزه های تازه و نوین از علوم بپردازه و تنها مختص به علم شیمی وآموزش آن نمی شه نمی تونم قول بدم که به این زودی ها بتونم مطلبی که خواستید رو در سایت بگذارم اما شما می تونید مطالب آموزشی شیمی رو در بخش زنگ تفریح شیمی پیدا کنید. امیدوارم موفق باشید. این هم اینک به زنگ تفریح شیمی: http://old.roshd.ir/Default.aspx?tabid=296 | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
iraj |
|
|
1389/2/28 |
| | | | | مـتـن : |
درباره نظریه دانشمندان توضیح بیشتری بدهید | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1389/2/9 |
| | | | | مـتـن : |
با سلام اگریک اسد یا باز را 2،6و...برابر کنیم(درصورتی که مضربی از 10نباشد) رقیق کنیم PH آن چگونه تغییر می کند؟ باتشکر | | | | | پاسـخ : | سلام دوست عزیز. منظور شما از سوالتان برام کاملا واضح نیست. من نفهمیدم شما می خوایید محلول را مثلا 2یا 6 حجم رقیق کنید یا غلظت اسیدتون را 2 یا 6 برابر کنید. با این وجود براتون توضیح می دم شاید جوابتون رو بگیرید. در صورتی که می خواهید محلولتون رو رقیق کنید: باید مقدار مول های اسید یا همون غلظت یون H رو در محلول با حجم جدید محاسبه کنید و سپس در فرمول PH که در پرسش های قبلی نوشتم جا گذاری کنید. اما اگر می خواهید غلظت مثلا H را دو برابر کنید: شما مثلا دارید: PH = 5 و -5 10= [H+] حالا می خواهید غلظت هاش را دوبرابر کنید پس : 2x10-5و log (2.00 X 10-5) = log 2.00 + log 10 -5 =0.301+ (-5) = - 4.699 پس PH = 4.699 برای حل لگاریتم ها به جدول لگاریتم مراجعه کنید. موفق باشید. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس5 |
|
|
1389/2/9 |
| | | | | مـتـن : |
سلام راه تشخیص خمیر جوش دار از خمیر مخمری چیست | | | | | پاسـخ : | سلام دوست عزیز. بطور کلی آزمایش مواد غذایی در آزمایشگاه های تشخیص مواد غذایی صورت می گیره و در صورتی که کسی نسبت به صحت ماده ی غذایی خاصی از نظر مواد غذایی و یا آلودگی های میکروبی شک داشته باشه نمونه ای از اون ماده رو می تونه به آزمایشگاه مواد غذایی ارائه بده تا از جزئیات دقیق آن آگاه بشه. البته راهی برای تشخیص خمیر جوش شیرین دار از خمیر مخمردار وجود داره که چندان دقیق نیست. برای شناسایی این تقلّب می توان ۱۰ گرم نان خشک شده را در ۹۰ میلی لیتر آب مقطرحل نموده و PH آن را اندازه گیری کرد که باید مساوی ویا کمتر از ۶٫۲ باشد. روش ساده دیگر استفاده از زردچوبه است، برای این کارمقداری از نان را خیس می کنیم و مقدارکمی پودر زردچوبه بر روی آن می ریزیم، در صورتیکه از جوش شیرین درتهّیه آن استفاده شده باشد PH محیط قلیایی بوده و رنگ قرمز متمایل به قهوه ای حاصل می شود و در غیر اینصورت رنگ بدست آمده زرد یا نارنجی متمایل به زرد است البته این روش خیلی دقیق نیست. موفق باشید. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
سیوان |
|
|
1389/2/2 |
| | | | | مـتـن : |
در مورد اندازه گیری phمیوه ها بنویسید ممنون | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1389/2/2 |
| | | | | مـتـن : |
حالم رابهم می زنید | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
من |
|
|
1389/2/2 |
| | | | | مـتـن : |
بابا ايول از اين همه توضيح!!! | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1389/2/2 |
| | | | | مـتـن : |
واقعا سایت خوبی دارین ولی من می خواسم مواد اسیدی و بازی اطراف را با ph بنویسید که شما نداشتید.خواهشا این ها را در سایت بنویسید. | | | | | پاسـخ : | منظور از مواد اسیدی و بازی اطراف دقیقا چیه؟ | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
سیوان |
|
|
1388/10/30 |
| | | | | مـتـن : |
در مورد اندازه گیری phمیوه ها بنویسید ممنون | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
هانيه |
|
|
1388/10/30 |
| | | | | مـتـن : |
مطالب خوب و جالبي داريد فقط در مورد سختي اب ها بيشتر مطلب ميخواستم. | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1388/10/30 |
| | | | | مـتـن : |
سلام.راجع به قدرت اسید و باز جدول ندارید. ضعیفی | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
الناز |
|
|
1388/10/30 |
| | | | | مـتـن : |
من يك سوال داشتم اگر ممكن است نام چند ماده اسيدي يا بازي خوراكي را كه با هم واكنش ميدهند رو برام ايميل كنيد مثل نوشابه+قرص نعنا اگر ّبيدا نكرديد نام مواد شيميليي مختلف خوراكي رو برام بفرستيد | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
من |
|
|
1388/10/30 |
| | | | | مـتـن : |
بابا ايول از اين همه توضيح!!! | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
معصوم |
|
|
1388/8/15 |
| | | | | مـتـن : |
این مطالب قابل فهم و لی خلاصه بود. با تشکر | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
افسانه |
|
|
1388/8/2 |
| | | | | مـتـن : |
خیلی دوستون دارم | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
? |
|
|
1388/2/27 |
| | | | | مـتـن : |
میخواستم بدونم اگه غلظت هاش مثبت ده به توان منفی 8 باشه اونوقت پی اچ 8 میشه؟!!!!!!!! بخشید اگه ممکنه زودتر جواب بدید ممنون | | | | | پاسـخ : |
بر طبق این دیاگرام PH محلولی با غلظت یون Hده به توان منهای هشت برابر با 8 است.این دیاگرام بسیار خوبی است که تمام روابط غلظت و PH را مشخص می کتد. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
سحر |
|
|
1388/1/25 |
| | | | | مـتـن : |
ph آب شهر و مقطر چند هست و چرا؟ مرسی | | | | | پاسـخ : | PH آب خالص یا همان آب مقطر در دمای 25 درجه سانتیگراد برابر با 7 است. اما PH آب شهرها دقیقا برابر این مقدار نیست و اندکی بیشتر یا کمتر از این مقدار است. برای اطلاع از مقدار PH آب باید اندازه گیری صورت گیرد. در مواردی که ph>7 باشد این آب اندکی قلیایی است و به آن آب سنگین می گویند. از اثرات این آب ایجاد رسوب در لوله های آب است و مانع از تولید کف در صابون و مواد شوینده می شود. آب باPH<7 را آب سبک می نامندکه اثر خورندگی دارد وموجب ایجاد زنگ آبی سبز روی سصوح فلزی و مسی مثل سینک ظرفشویی می شود.آب های سطحی در تماس با دی اکسیدکربن تا حدی این گاز در آن حل شده و ph آب را اسیدی می کند. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1388/1/25 |
| | | | | مـتـن : |
man mikham bedonam madei ke kise safra tarashoh mikone momkene yek baz bashe akhe maze talkhi dare | | | | | پاسـخ : | بله درسته، صفرا که از کیسه ی صفرا ترشح می شود یک ماده ی قلیایی(بازی) است. این ماده پس از ورود به روده باعث پراکنده شدن ذرات ریز چربی در آب و ایجاد یک امولسیون پایدار می شودو به این ترتیب اثر گوارشی آنزیم های پانکراس را تسهیل می کند.قلیایی بودن صفرا به خنثی کردن کیموس معده هم کمک می کند. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
mahsa |
|
|
1388/1/22 |
| | | | | مـتـن : |
chera ph ab jari ghalyayist?
| | | | | پاسـخ : | به طور كلي PH آب بايد مساوي 7 يعني خنثي باشد. در مواردي كه آب جاري داراي املاح و مواد آلاينده باشد ممكن است PH اب كمي قليايي شود.همچنين در مناطق شهري گازهاي آلاينده هوا نظير CO2 بصورت كمي محلول در آب در ميآيد كه در نتيجه PH آب را قليايي خواهد كرد.بنابر اين شرايط و مكان نمونه برداري در سنجش شما تاثير گذاشته است. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
امير |
|
|
1388/1/22 |
| | | | | مـتـن : |
salam.mer30 az etelaati ke gozashtid.age momkene matalebi dar morede ph-met mikhastam agar lotf konid be e-mailam ersal konid manzooram tarze kareshe .mamnoon | | | | | پاسـخ : | در مورد PHمتر ديجيتال همانند ساير تجهيزات آزمايشگاهي هر شركت توليد كننده پروتوكل هاي مخصوص به خودش رو داره. توضيحي كه بايد دراين باره بدم اينه كه انواع مختلفي از PHمتر با حساسيت هاي مختلف وجود داره انواع صنعتي، پزشكي ودارويي،PH سنج هاي صنايع غذايي،PH سنج هايي براي سنجش سختي آب و غيره كه به اشكال مختلف از پرتابل و قابل حمل(به اندازه ي قلم) تا انواع روميزي و صنعتي وجود داره.اطلاعات بيشتر در مورد طرز كار آنها رو بايد در بروشورهاي شركت هاي سازنده جستجو كنيد.در هر صورت اگر نياز به توضيح بيشتري داريد سوالتون رو واضح تر بيان كنيد تا من بتونم در اون زمينه پاسخ شما رو بدم. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1388/1/22 |
| | | | | مـتـن : |
در مورد طرز كار باphمتر ديجيتالي اطلاعاتي مي خواهم. | | | | | پاسـخ : | در مورد PHمتر ديجيتال همانند ساير تجهيزات آزمايشگاهي هر شركت توليد كننده پروتوكل هاي مخصوص به خودش رو داره. توضيحي كه بايد دراين باره بدم اينه كه انواع مختلفي از PHمتر با حساسيت هاي مختلف وجود داره انواع صنعتي، پزشكي ودارويي،PH سنج هاي صنايع غذايي،PH سنج هايي براي سنجش سختي آب و غيره كه به اشكال مختلف از پرتابل و قابل حمل(به اندازه ي قلم) تا انواع روميزي و صنعتي وجود داره.اطلاعات بيشتر در مورد طرز كار آنها رو بايد در بروشورهاي شركت هاي سازنده جستجو كنيد.در هر صورت اگر نياز به توضيح بيشتري داريد سوالتون رو واضح تر بيان كنيد تا من بتونم در اون زمينه پاسخ شما رو بدم. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
م.ر.د |
|
|
1387/10/22 |
| | | | | مـتـن : |
خوب است. | | | | | | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1387/10/6 |
| | | | | مـتـن : |
mikhastam bedonam chera acidha bayad hydrogen mosbat azad konan mitonan OH manfi ham azad konan maslan to H2SO4. | | | | | پاسـخ : | بر طبق تعریف برونستد-لاری از مفهوم اسید و باز،اسید ماده ای است که پروتون از دست می دهد و باز ماده ای است که پروتون می پذیرد. اسید سولفوریک جز اسیدهای چند پروتونی است که در دو مرحله یونیده می شود: -H2SO4→ H + + HSO4 HSO4 - → H+ + SO4-2 همونطور که می بینی در این دو واکنش -OH وجود ندارد! برای اطلاعات بیشتر می تونی به بخش دانشنامه مراجعه کنی. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1387/10/1 |
| | | | | مـتـن : |
نظر خاصی ندرم
| | | | | پاسـخ : | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
بهاره |
|
|
1387/9/13 |
| | | | | مـتـن : |
اطلاعات در مورد phمتر در مهندسی پزشکی میخواستم. | | | | | پاسـخ : | سلام بهاره جان.در مورد سوالت با اينكه من دقيقا دستگيرم نشد كه تو چجور اطلاعاتي مي خواي مطالبي برات ميگذارم شايد بتونه كمكت كنه.اصولا دستگاه PHمتر از يك مدار ساده تشكيل شده و درواقع يك ولت متر ساده است كه به جاي نمايش ولت در روي نمايشگر، انديس PH نمايش داده ميشه.اين تغيير انديس هم با استفاده از يك آمپلي فاير معكوس(بسته شده در مدار) انجام مي شه.بدين طريق كه امپلي فاير معكوس ولتاژ حداقلي كه در Probe (الكترود شيشه اي PHمتر )بدست مي آد، يعني عددي در حدود0.059volit/PHرو تبديل به واحدPH ميكنه كه با7 رقم بر روي نمايشگر نشون داده ميشه.در مورد روابط وتبديل انديس ها اگر سوالي داشتي بعدا برات توضيح ميدم.اما در مورد PH متر در مهندسي پزشكي! ما انواع مختلفي از PHمتر(از نمونه هاي ارزان قيمت تا بسيار گران قيمت آزمايشگاهي)داريم كه هر كدوم با حساسيت هاي مختلف براي منظور هاي خاصي بكار ميرند براي مثال ما PHمترهاي باحساسيت كم براي مصارف صنعتي و PHمنر هايي با حساسيت زياد براي داروسازي و صنايع غذايي داريم.عامل مهمي كه در سنجشpHبسيار مهمه دماست كه روي ميزان دقتPHمتر تاثير مي گذاره، بنابراين هر روز اين دستگاه هادقيق تر ميشه واين كار بر عهده ي مهندسان پزشكي بخصوص گرايش ابزار دقيق بيومديكال است. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
امیر حسین |
|
|
1387/9/7 |
| | | | | مـتـن : |
درکل بد نیست ولی همه ی مطالب تکراری وآسان هستند و درباره ی مطالب خاصی مثل تاثیر دما در PH من اطلاعاتی پیدانکردم
| | | | | پاسـخ : | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
صبا |
|
|
1387/9/2 |
| | | | | مـتـن : |
دو قطعه يخ هم اندازه را به نخهاي يكساني وصل ميكنيم يكي را درون كيسه ي فريزر و ديگري را در مجاورت جريان هوا آويزان ميكنيم پيش بيني كنيد كدام قطعه يخ زودتر ذوب ميشود؟چرا | | | | | پاسـخ : | | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1387/9/2 |
| | | | | مـتـن : |
عاليه فقط بيشترازعكس استفاده كنيد | | | | | پاسـخ : | از اينكه به بخش مشاهده علمي سر ميزني متشكرم.سعي مي كنم عكس ها گويا تر و بيشتر باشند تا در درك مطالب بتونه كمك بيشتري بكنه.باز هم متشكرم. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ويدا |
|
|
1387/8/27 |
| | | | | مـتـن : |
سلام.سايت خوبي داري.لطفأ درباره معرف هاي طبيغي بيشتر بنويس.
| | | | | پاسـخ : | سلام ويدا ي عزيز.به طور كلي ميوه ها و سبزي ها به علت داشتن پيگمان هاي رنگي معرف هاي شيميايي خوبي هستند.اما هرجه مقدار رنگينگي پيگماني در گياه بيشتر باشه براي آزمايش اسيد و باز بهتره چون تفاوت رنگ رو به راحتي در اون مي شه ديد. | | | |
|
|
|
| فرستنده : |
ناشناس |
|
|
1387/8/19 |
| | | | | مـتـن : |
agar emkan darad darbareye shimi sale avale dabirestan matalebe bishtari chaap konid. | | | | | پاسـخ : | حتماً. | | | |
|
|
|