متن كامل خبر
از جلبک دریایی تا سلول خورشیدی

تاريخ خبر :  29/8/1392 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  1241

دانشمندان اظهار کرده اند که روزی خواهند توانست در سلول های خورشیدی به جای پلاتین، از عصاره گیاهان دریایی استفاده کنند.


 سلول های خورشیدی حساس شده با رنگ (DSCs) به سرعت در حال تبدیل شدن به جایگزینی گسترده و مقرون به صرفه در سلول های فتوولتائیک هستند و در آنها پلاتین، به عنوان الکترود بکار رفته که با وجود عملکرد چشمگیرش، سازگار با محیط زیست نبوده و هزینه های تولید آن بالاست.


تینگ لی ما (Tingli Ma) و همکارانش در چین، ژاپن و سوئیس، تحقیقاتی را به روی رنگ های طبیعی و زیست توده های دستکاری شده انجام داده اند تا دریابند که اشنه ی دریایی، می تواند منبع مناسبی از مواد خام برای DSCs باشد و به نتایجی امیدوار کننده رسیده اند. مواد طبیعی، تا حدی قابل مقایسه با مواد مصنوعی یا گران تر، بازده را در رنگ های طبیعی بهبود می بخشند.


این گروه به طور همزمان رنگ، یداید و مواد کربنی طبیعی را از اشنه ی دریایی استخراج کردند که به ترتیب در نقش حساس کننده، شاتل الکترون و کاتالیزور الکترود شمارنده در یک دستگاه ترکیبی اشنه دریایی عمل می کنند. این دستگاه در مقایسه با یک الکترود شمارنده پلاتینی آزمایش شده و فعالیت الکتروکاتالیستی مشابهی نشان داد. اگرچه بازده آن بهتر از الکترودهای پلاتینی نیست، ولی این حوزه، راه را برای پیشبرد عملکرد مدل سازگار تر با محیط زیست از DSC هموار می کند.


کشف کروموفورهای جدید و دستیابی به رکورد بازده تبدیل نور به برق، منابع فتوولتائیک ایجاد می کند و مواد الکتروفعال از اشنه دریایی، یکی از یافته های جالب توجه است. لی ما، اذعان می کند که در حال حاضر، طول عمر سلول عمدتا به دلیل ثبات رنگ طبیعی عالی نیست و این گروه به دنبال عمر طولانی تر و ظرفیت های بالا هستند.

 


      منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد

بازگشت