متن كامل خبر
گوش مصنوعی؛ تلفیقی از بیونیک و الکترونیک

تاريخ خبر :  25/2/1392 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  656

یک گوش کاربردی با استفاده از روش چاپ سه بعدی، امواج رادیویی را می‌شنود که به مراتب فراتر از طیف شنوایی طبیعی انسان است!

دانشمندان دانشگاه پرینستون، با هدف کشف یک ابزار کارآمد که در آینده بتواند شنوایی انسان را بازیابی و حتی تقویت کند، به تلفیق الکترونیک و بیونیک پرداختند. این محققان از چاپگرهای سه بعدی سلول ها و نانوذرات استفاده کردند و پس از کشت سلولی، یک آنتن فنری کوچک را با غضروف ترکیب کرده و گوش مصنوعی به وجود آورند.

 

مایکل مک آلپین، استادیار دانشکده‌ی مهندسی مکانیک و هوا-فضا در پرینستون و مدیر اصلی این طرح می‌گوید: «به طور کلی، چالش های مکانیکی و حرارتی در کاربرد مواد الکترونیکی رابط و مواد بیولوژیکی وجود دارد.» وی اضافه کرد: « پیش از این، محققان برخی از استراتژی ها را برای ساخت مواد الکترونیکی پیشنهاد کرده اند تا این ترکیب، کمتر مشکل ساز شود. با این وجود، گوش مصنوعی تا کنون با ترکیب یک ورق دو بعدی الکترونیکی و بافت سطحی ساخته می‌شد. در حالی که تحقیقات ما، رویکردی جدید برای ایجاد و رشد مشترک مواد بیولوژیکی و الکترونیکی در قالب سه بعدی و در هم پیچیده است. »

 

در سال های اخیر ، تیم مک آلپین پیشرفت چشمگیری در استفاده از آنتن و حسگرهای کوچک پزشکی داشته است. سال گذشته، تلاش های این گروه تحقیقاتی به رهبری مک آلپین و نوین ورما، استادیار مهندسی برق و فیوامنت از دانشگاه تافتز، منجر به گسترش یک "خال کوبی" دارای حسگر بیولوژیکی و آنتن انجامید که می توان روی سطح دندان قرار داد.

 

این پروژه، با این حال، نخستین تلاش این گروه برای ساخت یک اندام کاملا کاربردی است که نه تنها به تکرار یکی از توانایی‌های انسان پرداخته، بلکه آن را با بکارگیری و تعبیه مواد الکترونیکی گسترش داده است.



      منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد

بازگشت