متن كامل خبر
آینده‌ی روشن منابع نوری نانومقیاس

تاريخ خبر :  14/5/1386 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  2881

- تولیداولین منبع نوری پیوسته‌ی قابل تنظیم بدون الکترود با استفاده از نانوسیم‌های منفرد

آینده‌ی روشن منابع نوری نانومقیاس

یک منبع نور نانومقیاس سازگار با بدن که قابلیت نشر نور مرئی منسجم را دارد، توسط تیمی از محققان در آزمایشگاه ملی «لورنس» برکلی وزارت انرژی آمریکا و دانشگاه کالیفرنیای برکلی ساخته شد.

به گزارش ایسنا، از میان کاربردهای بسیار زیاد این منبع نوری نانومقیاس در آینده می‌توان به آندوسکوپی درون سلول و اشکال دیگری از تصویربرداری‌های زیستی زیر طول موج نور مرئی، مدارات مجتمع برای فناوری نانوفوتونیک، و روش‌های جدید و پیشرفته‌ی رمزنگاری رایانه‌ای اشاره کرد.

«پیدونگ یونگ» استاد شیمی و یکی از محققان اصلی این پروژه می‌گوید: ما توانسته‌ایم با استفاده از نانوسیم‌های منفرد اولین منبع نوری پیوسته‌ی قابل تنظیم بدون الکترود را تولید کنیم.

او می‌افزاید: ما همچنین ثابت کرده‌ایم که امکان به‌دام انداختن و دستکاری نانوسیم‌ها با استفاده از انبرک‌های نوری وجود دارد؛ این قابلیت نه تنها برای تصویربرداری زیستی، بلکه برای اتصال مدارات «نانوفوتونیکی» ضروری می‌باشد.

«جان لیفارت» یکی دیگر از محققان اصلی این پروژه می‌گوید: «این منبع نور نانوسیمی شبیه داشتن یک نور کوچک است که می‌توانیم به‌طور بالقوه یک سلول را توسط آن روبش نموده و در عین حالی که این منبع نوری به‌طور فیزیکی با سلول برهمکنش دارد، آن را به تصویر بکشیم.

در مقاله‌ای که توسط این محققان در مجله‌ی «نیچر» (Nature) منتشر شده است، روشی توصیف شده است که در آن «نانوسیم‌های نیوبات پتاسیم» در یک محلول آبی داغ ویژه سنتز شده و با استفاده از ماورای صوت جداسازی شدند.

این «نانوسیم‌ها» از نظر شکل بسیار یکنواخت بوده، و با وجودی که قطر آنها حدود 50 نانومتر است، چندین میکرون طول دارند.

به گزارش ستاد ویژه‌ی توسعه‌ی فناوری نانو، یک تابش لیزر مادون قرمز برای ایجاد یک تله‌ی نوری مورد استفاده قرار گرفت. این تله امکان گرفتن و دستکاری نانوسیم‌ها را ایجاد می‌کند. به‌دلیل ویژگی‌های نوری منحصر به فرد «نیوبات پتاسیم»، این تابش لیزری همچنین به‌عنوان یک پمپ نوری عمل کرده و باعث شد «نانوسیم‌ها» نور مرئی با رنگ‌های قابل تنظیم از خود نشر کنند.

«لیفارت» می‌گوید: در میکروسکوپ‌ها قانون کلی همواره این بوده است که شما بتوانید به یک شیء نگاه کنید یا آن را لمس کنید. با فناوری جدیدی منبع نور نانوسیمی این دو قابلیت در یک ابزار باهم ترکیب شده‌اند. این توانایی باعث می‌شود شما بتوانید در عین نگاه کردن به یک شیء، آن را دستکاری کنید.

 

 

 

 

 

 

 


      منبع خبر : ايسنا

بازگشت