زغالاخته حاوی «فلاونوئید» (آنتوسیانین)، «تانن» و «اسیدهای آلی»، «کارتنوئیدها» و «ضد اکسیدانها» است.
در این تحقیق از بالا بردن مقاومت بدن در برابر بیماریهای غیرواگیردار و کمک به پیشگیری از صدمه به سلولها و بافتهای بدن در مقابل رادیکالهای آزاد و جلوگیری از بیماریهای قلبی، سرطان دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید چشم، آرتریت و آرتروز بهعنوان مزایای ضداکسیدانهای موجود در زغالاخته نام برده شده است.
گفتنی است زغالاخته در مناطق وسیعی از اروپا و آسیا بهویژه ارمنستان، قفقاز و در ایران در جنگلهای ارسباران کوههای البرز منطقهی الموت و کوهین قزوین و جنگلهای واقع در حد فاصل استانهای مازندران و گیلان دارای شرایط مناسب رویش است.
بهاعتقاد این محققان، عرضهی این محصول در بستهبندیهای غیر بهداشتی و فله، عدم انجام تحقیقات توسط متخصصان صنایع غذایی در خصوص زغالاخته توسط متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر آن بر سلامتی بدن انسان و عدم انجام تحقیقات توسط متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضداکسیدان و ضد التهابی از عوامل ناشناخته ماندن زغالاخته در ایران است. |