متن كامل خبر
تولید کنترل‌شده‌‌ی نانوالیاف با ساخت دستگاه برق‌ریسی (Electrospinning)

تاريخ خبر :  25/10/1387 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  2240

 این پژوهش نگرش کلی و عمیق بر فرایند برق‌ریسی برای شناخت هرچه بیش‌تر این فرایند و دستیابی به مهارت تولید کنترل‌شده‌ی نانوالیاف است.

تولید کنترل‌شده‌‌ی نانوالیاف

با ساخت دستگاه برق‌ریسی (Electrospinning)







 این پژوهش نگرش کلی و عمیق بر فرایند برق‌ریسی برای شناخت هرچه بیش‌تر این فرایند و دستیابی به مهارت تولید کنترل‌شده‌ی نانوالیاف است.

 

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با ساخت دستگاه برق‌ریسی (Electrospinning) با قابلیت‌های ویژه امکان تولید کنترل‌شده‌ی نانوالیاف را فراهم آوردند.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به‌نقل از ستاد ویژه‌ی توسعه‌ی فناوری‌های نانو، دکتر «دلارام فلاحی» با بیان این‌که با کنترل فرایند برق‌ریسی  (Electrospinning) می‌توان نانوالیافی با خواص دلخواه و با کاربرد در حوزه‌های مختلفی همانند: فیلتراسیون، مهندسی بافت، رهایش کنترل‌شده‌ی دارو تولید کرد درباره‌ی پژوهش‌های این رساله گفت: در فرایند برق‌ریسی به‌دلیل این‌که جریان محلول حین فرایند دیده نمی‌شود و نیز به‌دلیل سرعت بسیار بالای فرایند، تعیین نقطه‌ی‌ پایداری با دشواری‌های زیادی همراه است.

در پژوهش انجام شده روشی جدید برای تعیین شرایط فرایند پایدار ارائه شده است.

وی با بیان این‌که در این پژوهش از دستگاه برق‌ریسی ساخته شده توسط محققان استفاده شده است افزود: در این راستا با اضافه کردن اجزایی به دستگاه برق‌ریسی (Electrospinning) جریان الکتریکی منتقل شده با سیال حین فرایند اندازه‌گیری شد.

با ثبت جریان مذکور در هر 10 میلی‌ثانیه به‌‌وسیله‌ی‌ رایانه و بررسی تغییر آن با تغییر ولتاژ می‌توان شرایطی را به‌دست آورد که منجر به فرایند پایدار می‌شود.

استادیار پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران اظهار داشت: این پژوهش نگرش کلی و عمیق بر فرایند برق‌ریسی (Electrospinning) برای شناخت هرچه بیش‌تر این فرایند و دستیابی به مهارت تولید کنترل‌شده‌ی نانوالیاف است.

نانوالیاف تولید شده به این روش در زمینه‌های گوناگون از جمله:

- نانوفیلتراسیون

- مهندسی بافت

- رهایش کنترل‌شده‌ی دارو

- پوشش‌های زخم

- کاتالیست‌ها

- و بسیاری از زمینه‌های خاص که نیاز به اجزایی با سطح بسیار بالا دارند

کاربرد دارد.

جزویات این پژوهش - که در قالب رساله‌ی دکتری و با همکاری «مهدی رفیع‌زاده» دانشیار دانشکده‌ی مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، «ناصر محمدی» استاد دانشکده‌ی مهندسی پلیمر و «بهروز وحیدی» دانشیار دانشکده‌ی مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفته در مجله‌ی «پلیمر اینترنشنال» (Polymer International) (جلد 57، صفحه‌های 8-1363، سال 2008) منتشر شده‌ است.













      منبع خبر : ايسنا

بازگشت